Továbbra is a Toyota a világ legértékesebb autómárkája

Közzétéve:
2020-07-01, 14:12

A tavalyi évhez képest csak a Tesla növelte értékét.

Mindössze három autógyártó került be a legjobb márkaneveket felvonultató Kantar 2020 BrandZ Top100-as listájára. Közülük a Toyota a 48. helyet foglalja el, ezzel továbbra is a japán autómárka a legértékesebb a világon – annak ellenére, hogy 2019-hez képest 3%-kal veszített értékéből.

Összesítésben 56., az autógyártók közül ezzel a második legértékesebb a Mercedes-Benz. Őket a 61. helyezett BMW 5 pozíciónyi lemaradással követi, mindkét német gyáróriás veszített azonban értékéből a tavalyi összevetéshez képest. A Ford és a Honda nevét hiába keresed az első 100-ban.

„Az autóiparban 2008 óta folyamatos zuhanás tapasztalható. Ez a szektor teljes mértékben különbözik a többitől. A 10-12 évvel ezelőtti válságot más ágazatok is megsínylették, ám azok könnyebben talpra álltak” - mondta Graham Staplehurst, a Global BrandZ stratégiai igazgatója.

Toyota logó

A tanulmányban szereplő autógyártók közül egyedül a Tesla értékében tapasztalható növekedés – a kaliforniai cég mutatója 22 százalékkal emelkedett. Ezzel sem sikerült azonban bekerülniük a top100-as listára. A Kanter szakértői szerint az elektromos technológiára összpontosító vállalatok számára gyorsabban elérhető lesz a felemelkedés.

„Azok a márkák, akik továbbra is az elektromos járművek fejlesztésébe fektetik pénzüket, nagyobb mértékű növekedésre számíthatnak. Akik nem tartanak lépést a trendekkel, jelentős értékvesztést tapasztalnak” - tette hozzá Guillaume Saint, a kutatást végző cég autóipari gyakorlatokat vizsgáló részlegének vezetője.

A 10 legértékesebb autómárka közül a Nissan mutatói 18 százalékot zuhantak, a Honda 15, az Audi 14, a BMW pedig 12 százalékot veszített értékéből. 2020-ban egyébként az Amazon a legértékesebb márkanév, mögötte az Apple áll a második helyen, a harmadik pozícióban pedig a Microsoft szerepel, akik a Googlet taszították le a dobogóról.

Ha épp egy Toyota, vagy akár egy Tesla vásárlásán gondolkozol, keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. vezető értékesítőjét, Mudri Dánielt a [email protected] e-mail címen, vagy a +36203663447 telefonszámon.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

ICE, HEV, PHEV és BEV
2018. június 05.
Nem, nem kapok éppen stroke-t viszont tudom, hogy sokan olvastok angol nyelvű cikkeket is, itt egy kis segítség, hogy mi mit jelent.
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek