Tragédia: Magyar katona lelte halálát az M7-esen történt balesetben

Tóth Balázs
Közzétéve:
2019-08-26, 20:08

A hétfő délelőtt, Székesfehérvár térségében történt balesetnek halálos áldozata is van.

Mint azt előre jelezték, előre tervezett gyakorlatok miatt katonai konvojok felbukkanására lehetett számítani hétfőn az ország különböző pontjain. A szóban forgó 5. Dandár hódmezővásárhelyi állomásának konvoja a Bátor Harcos 2019 elnevezésű gyakorlatra igyekezett Hódmezővásárhely felől Veszprém-Újmajorba, ám Székesfehérvárnál súlyos baleset történt. Az M7-es Siófok felé vezető oldalán, a 64-es kilométerkőnél 2019. augusztus 26-án 11:37-kor 6 gépjármű ütközött össze.

Hat sérültje volt a szerencsétlenségnek, melynek kizárólag katonai járművek voltak érintettjei. Két súlyos sérültet az MH Egészségügyi Központba szállították mentőhelikopterrel, míg négy, a balesetben megsérült személyt a székesfehérvári kórházba vitték.

Fiatal, kiváló katonát vesztett a honvédség, órákig küzdöttek az életéért - jelentette be egy rendkívüli sajtótájékoztatón Benkő Tibor a Magyar Honvédség részéről.

A honvédelmi miniszter hozzátette, mindent el fognak követni, hogy a jövőben ne történhessen meg hasonló tragédia, és a rendőrségi vizsgálat mellett belső vizsgálatot rendelt el.

hatalmas dugó az M7-es Siófok felé vezető oldalán a pákozdi lehajtónál
hatalmas dugó az M7-es Siófok felé vezető oldalán a pákozdi lehajtónál

Hatalmas torlódás alakult ki a baleset következtében, mely a munkából hazainduló tömeget is érintette. Aki nem kapcsolt időben, és nem hajtott le Pákozdnál, az bizony hosszú ideig vesztegelhetett a tömegben. A Google Maps közel 3 órás utazási idővel számolt a Budapest-Székesfehérvár közötti 65 kilométeres szakaszon az autópályán még 19:00-kor is.

A 7-es főút felé terelték az autópálya forgalmát, Székesfehérváron át, melynek következtében hatalmas dugók alakultak ki Székesfehérváron. Sok esetben sakk-matt helyzet alakult ki, mivel a KRESZ szabályaira fittyet hányó kamionosok úgy hajtottak a kereszteződésekbe, hogy nem volt már esélyük átérni azokon, és gyakorlatilag eltorlaszolták a keresztirányú és az oldalirányú forgalmat is, bajtársaik alatt vágva ezzel a fát - nem beszélve arról, hogy igen súlyos balesetveszélyt idézve elő ezzel.

A rendőrségi tájékoztatás úgy szólt 19:01-kor, hogy a forgalom újra zavartalanul járható, ám a helyszín közelében járva egyáltalán nem voltam meggyőződve.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Címkék:

Kapcsolódó írások

Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.

További hírek