csütörtök - 2023. szeptember 28.
25 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Úgy lebegett a rosszul rögzített matrac a Dacia felett, mint egy papírsárkány - VIDEÓ

2023. február 14. | 15:55

Így utólag látványos és vicces a felvétel, de nem szabad elfelejteni, hogy rendkívül balesetveszélyes.

Igazán vicces felvételt tett közzé a BpiAutósok csatorna, melyet egy autós vett fel menet közben. Az előtte haladó Dacia ugyanis egy különösen vidám matracot szállított a tetején.

Azért lehetett vidám, mert egy ritmusban szinte táncot járt a Duster tetején, lehet alávágni különböző zenéket. Ez azért volt, mert alákapott a szél, és elemelte az autó tetejétől.

Ez papíron nem kéne lehetséges legyen, ez csak akkor történik meg, ha azt a matracot rosszul rögzítik. És vélhetően itt is ez történt, a becsomagolt ágybetét éppen csak nem szakadt le.

És ez már a kevésbé vicces része a történetnek, mert a rossz rögzítésből kifolyólag akár baleset is történhetett volna. Ha a matrac rogzítése elenged és akár a mögötte haladó, akár egy szebejövő autót eltalál, azzal könnyedén balesetet okoz.

Nehéz ilyen helyzetben megmondani, hogy mi a teendő, ha észrevesszük egy másik autón. Azt is nehéz elképzelni, hogy a Daciásnak hogy nem tűnt fel, miközben a matrac vélhetően érezhetően rángatta a kocsiszekrényt is mozgásával.

A személyautókon szállítható dolgokról és azok szabályos felhelyezéséről egyébként a KRESZ is rendelkezik a 47-es paragrafusában. Ez kimondja, hogy:

A rakományt a járművön - annak belsejében, illetőleg rakfelületén - úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse.

Depositphotos
Hónapokon át lopta a kitermelt fát az erdőből Világszintű problémát oldana meg a BMW újfajta projektorokkal

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!