A Lamborghini pályára vitte az 1971-es Countach LP 500 rekonstruált változatát, amelyről több jó minőségű fotó is készült, az alábbiakban ezeket lehet jobban szemügyre venni.

Lamborghini Countach LP 500 Recreation

Az olaszországi Vizzola Ticinóban található versenypályán tartott eseményen találkozott a rekonstrukcióval a megrendelő, és azok a beszállítók, akik segítettek a projekt megvalósításában. Ez valójában a Villa d'Este-i hivatalos bemutató előtt történt, de a Lambo mostanáig várt a fotók közzétételével. Ez volt a szuperautó átadását megelőző utolsó gyári teszt.

Lamborghini Countach LP 500 Recreation

Az egyedülálló jármű november 15-ig látható a Sant'Agata Bolognesében található MUDETEC Múzeumban, ahol többek között egy 5000-es Quattrovalvole is megtekinthető. A Lambo Polo Storico részlege használt alkatrészek, eredeti Countach pótalkatrészek és újonnan gyártott darabok keverékét használta fel az új Countach LP 500 megalkotásához. Az építők még a Pirellivel is együttműködtek, hogy az eredeti Cinturato CN12 abroncsok modern másolatait tudják felvarázsolni a felnikre.

Lamborghini Countach LP 500 Recreation

Lamborghini Countach LP 500 Recreation

A Lamborghini nem árulta el, hogy kinek készítette az autót, ahogy az sem derült ki, hogy a neve elhallgatását kérő gyűjtő mennyit fizetett a roppant egyedi járműért, aminek megépítésébe 25 000 munkaórát és három évet öltek a gyártó által felkért szakemberek.

A Lamborghini Countach LP 500 Recreation modellben található kormánykerék közelről

A Lamborghini Countach LP 500 Recreation utastere

A Lambo idén a Countach 50. évfordulóját is megünnepelte a Countach LPI 800-4 bemutatásával. Ez modernizált külsővel és hajtáslánccal rendelkezik. A 6,5 literes szívómotor 780 lóerős, amit a 34 lóerős villanymotor egészít ki, vagyis az autó összteljesítménye 814 lóerő. Ebből a modellből 112 példány épült, és a debütálás után valamennyi gyorsan gazdára talált.