2021. október 22. | 16:01

Az egyedülálló szuperautó egy gyűjtő megrendelésére készült el.

A Lamborghini pályára vitte az 1971-es Countach LP 500 rekonstruált változatát, amelyről több jó minőségű fotó is készült, az alábbiakban ezeket lehet jobban szemügyre venni.

Az olaszországi Vizzola Ticinóban található versenypályán tartott eseményen találkozott a rekonstrukcióval a megrendelő, és azok a beszállítók, akik segítettek a projekt megvalósításában. Ez valójában a Villa d'Este-i hivatalos bemutató előtt történt, de a Lambo mostanáig várt a fotók közzétételével. Ez volt a szuperautó átadását megelőző utolsó gyári teszt.

Az egyedülálló jármű november 15-ig látható a Sant'Agata Bolognesében található MUDETEC Múzeumban, ahol többek között egy 5000-es Quattrovalvole is megtekinthető. A Lambo Polo Storico részlege használt alkatrészek, eredeti Countach pótalkatrészek és újonnan gyártott darabok keverékét használta fel az új Countach LP 500 megalkotásához. Az építők még a Pirellivel is együttműködtek, hogy az eredeti Cinturato CN12 abroncsok modern másolatait tudják felvarázsolni a felnikre.

A Lamborghini nem árulta el, hogy kinek készítette az autót, ahogy az sem derült ki, hogy a neve elhallgatását kérő gyűjtő mennyit fizetett a roppant egyedi járműért, aminek megépítésébe 25 000 munkaórát és három évet öltek a gyártó által felkért szakemberek.

A Lambo idén a Countach 50. évfordulóját is megünnepelte a Countach LPI 800-4 bemutatásával. Ez modernizált külsővel és hajtáslánccal rendelkezik. A 6,5 literes szívómotor 780 lóerős, amit a 34 lóerős villanymotor egészít ki, vagyis az autó összteljesítménye 814 lóerő. Ebből a modellből 112 példány épült, és a debütálás után valamennyi gyorsan gazdára talált.