2022. március 29. | 17:30

A Duna Autó cégcsoport hamarosan megkezdi a brit eredetű márka országos márkakereskedői hálózatának kiépítését.

Az MG márkát és a Longbridge térségében található gyárat a kínai SAIC Motor Corporation 2007-ben vásárolta meg. 2012-ben megjelent az MG5 kompakt modell 1,5 literes, négyhengeres benzinmotorral, 2015-ben bemutatták az MG GS-t és az első MG SUV-t, 2018-ban következett az MG HS, 2019-ben az MG ZS EV elektromos SUV lépett piacra, 2020-ban pedig előállt az EHS plug-in hibrid verziója.

mg modellek
Kép: MG

2018-ban világszerte már 323 kereskedésből álló hálózattal rendelkeztek, az Egyesült Királyságon kívül Németországban, Svédországban, Norvégiában, Belgiumban, Hollandiában, Dániában, Izlandon, Írországban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában, Ausztriában, Máltán, Finnországban és Svájcban indult meg a forgalmazás.

mg zs ev
Kép: MG

A B-szegmensben versenyző kompakt elektromos SUV, az MG ZS EV 2021-es bevezetésekor Svédország második legnagyobb példányszámban eladott autója lett. A nyugat-európai sikerek után 2022-ben Közép-Kelet-Európába felé terjeszkednének: a régióban elsők közt Magyarországon jelennek meg a Duna Autó csoporton keresztül. Induláskor hat különböző modellel jelentkeznek, köztük benzines, plug-in hibrid és teljesen elektromos hajtásokkal. Az értékesítés a harmadik negyedévben indul és elmondásuk szerint a chiphiány ellenére is képesek lesznek a tervezett volumen legyártására.

Nyitókép: MG