Új parkoló miatt rendeznének fairtást a Normafán, óriási a népfelháborodás

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-12, 11:45

220 fát vágna ki az önkormányzat.

Már több mint 13 300 ember írta alá azt a három napja indított petíciót, amivel a civilek nyomást szeretnének gyakorolni a XII. kerületi polgármesterre és a képviselőtestületre. Még pénteken a 24.hu írta meg, hogy 220 darab fát terveznek kiírtani a Normafán, hogy legyen hol parkolni.

A Kormányhivatal már meg is adta az engedélyt a faírtásra, úgy, hogy a fák pótlására nem kötelezte a kerületet (erre egyébként a törvény lehetőséget ad). A döntésen sokan felháborodtak, Bereczk Imola még péntek este petíciót indított a fakivágások ellen, a kezdeményezés mögé rengeteg ember beállt. A kérvényt 48 óra alatt 5000-en írták alá, kedd reggelre 13 300-ra nőtt ez a szám, írta meg az Index.

A Normafánál parkoló autók szemből
Fotó: normafapark.hu

„Írják alá, hogy nem kell több parkoló a Normafához, vagy ha már lesz, akkor úgy oldják meg, hogy ne járjon fakivágással! 220 fa kivágása olyan kár, amit nem lehet elég faültetéssel kompenzálni, ráadásul nem írtak elő helyette ültetést sem” – írta a petíciót elindító hölgy, aki szerint képtelenség, hogy az önkormányzat nem tudja másképp kezelni a parkolási problémákat a környéken.

A civilek arra kérik a döntéshozókat, hogy a betonplacc megépítése helyett fejlesszék tovább a tömegközlekedést, hogy még könnyebben meg lehessen közelíteni a Normafát, ily módon arra sarkalhatnák az embereket, hogy otthon hagyják az autóikat. A tiltakozók most pénteken szeretnék átadni az addig összegyűlt aláírásokat.

Az Index szerint egyébként a XII. kerület fideszes polgármestere, Pokorni Zoltán a népfelháborodás láttán egyeztetésre hívta Budapest főpolgérmesterét, Karácsony Gergelyt, valamint Szabó Tímeát (ő a Párbeszéd nevű párt politikusa, aki közleményben tiltakozott a fakivágások ellen).

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton
Az M7 autópálya egyik szakasza
2019. május 17.
Az autópálya munkálatai csak szeptemberben folytatódnak

További hírek