Új világrekord született egy éves Subaru-találkozón az Amerikai Egyesült Államokban. A Subaru Tecnica International Subiefest és a Subaru of America beszámolója alapján a fesztiválon 1751 jármű sorakozott fel egymás mögé, így a rendezvény bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Ezzel egy 2015-ös rekordot adtak át a múltnak, akkor 549 Subaru gyűlt össze egy helyen.

A résztvevők a személyes találkozó elkerülése érdekében mindannyian az autójukban maradtak, ezzel garantálva saját maguk és a többi Subaru-tulajdonos biztonságát. A világrekord azonban nem minden. A regisztrációs díjakat a szervezők ugyanis felajánlották a Feeding America élelmezési szervezetnek, a befolyt összegnek megfelelő adománnyal pedig a Subaru of America is hozzájárul a kezdeményezéshez. Összességében mindez azt jelenti, hogy megközelítőleg 500 ezer ételt tudnak ennek köszönhetően eljuttatni a rászorulóknak.

„Ezekben a nehéz időszakban mindannyian a stabilitást keressük. Bízunk benne, hogy az adományunk segítségével a Feeding America szervezet minél több éhező emberen tud majd segíteni. Ügyeljünk a saját biztonságunkra, ám közben próbáljunk meg másokra is odafigyelni” - mondta Alan Bethke, a Subaru of Amerika marketingért felelős alelnöke.

A Feeding America az Egyesült Államok legnagyobb élelmezési segélyszervezete, mely rendkívül fontos támogatást ad azoknak a közösségeknek, melyeket a járvány mindenkinél jobban megvisel.