szerda - 2023. június 07.
19.5 °C
enyhe intenzitású zápor
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Újabb építkezés indul az M0-son, Szigetszentmiklós térségében

2022. január 11. | 11:23

Már keresik a projekt tervezőjét és kivitelezőjét.

Megjelent az M0 autóút és az 5103 jelű összekötő út csomópont fejlesztésének befejezéséről szóló ajánlati felhívás az uniós közbeszerzési közlönyben, szúrta ki a Magyar Építők oldala.

A nyertes ajánlattevőnek egy új le- és felhajtót kell terveznie a csomópont déli oldalán. Előbbi 223 méter, utóbbi 257 méter hosszan biztosítja majd az M0 és az 5103. jelű út közötti kapcsolatot. A halásztelki és szigetszentmiklósi csomópont között megközelítőleg 2,5 kilométer hosszon a három forgalmi sáv mellett egy gyűjtő-elosztó sávot alakítanak ki az útpályán.

Ez még nem minden, ugyanis a Leshegy utcától déli irányban egy visszafordulást is biztosító kétsávos turbó körforgalmat alakítanak ki. Az 5103-as mellékúton a beavatkozás hossza közel 1 kilométer. Az 5103. jelű út Leshegy utcai csatlakozásának, és a kialakítandó turbó körforgalom közötti szakaszának, valamint a körforgalom déli, illetve nyugati ágainak burkolatrekonstrukciója és pálya korrekciója is megtörténik, legalábbis ha minden a tervek szerint alakul.

Az építkezés során elvégzik a szükséges közműkiváltásokat, továbbá változtatható jelzésképű táblákat helyeznek el az M0 autóút szelvényeiben lévő portálszerkezeteken. Mindezeken felül forgalomszámláló hurok is létesül a csomópont északi és déli le- és felhajtó ágaiban.

Vásárold meg autópálya-matricád online, bejelentkezés és kényelmi díj nélkül.

Sosem nőtt még annyival a zöld rendszámos autók száma, mint 2021-ben A választások előtt kerülhet kényelmetlen helyzetbe a kormány a kutakon

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!