A 24.hu hívta fel a figyelmet, hogy több olvasójuk is ráfázott, amikor kétszer akart tankolni egy napon belül hatósági áron üzemanyagot Mol kútnál a szombati rendeletet követően.

Mol benzinkút
Naponta csak egyszer lehet hatósági áron tankolni július 30-a óta a Mol kutakon | Fotó: Depositphotos

Az egyik levélíró arról számolt be, hogy ugyanazon a napon mindkét alkalommal beolvasták a forgalmi engedélyen található vonalkódot. Mindkét alkalommal tíz liternyi üzemanyagot tankolt, ám másodjára közölték, hogy már nem tud hatósági áron tankolni csak piaci áron.

A lap egy másik olvasója kétszer 23 litert szerett volna tankolni, így nem haladta volna meg a Mol által július 24-én meghatározott 50 literes limitet. Két külön megyében tankolt, mindkét alkalommal Mol töltőállomásnál. A második kúton a benzinkút személyzete közölte, hogy mennyiségtől függetlenül naponta csak egy alkalommal lehet hatósági, 480 forintos áron tankolni. A második tankolás költségét piaci áron kellett megfizetni.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója azt mondta a 24.hu-nak, hogy információja szerint a július 30-ai rendelet óta a Molnál egy forgalmi engedéllyel egy nap csak egyszer lehet hatósági áron tankolni, a mennyiség nem számít. Azóta a Mol ezt az értesülést hivatalosan is megerősítette.

Nyitókép: Depositphotos