Újra gyártani kezdenek egy világháború előtti Bentley versenyautót

Közzétéve:
2019-09-10, 17:03

A Blowerből mindössze 4 darab készült annak idején.

Az 1920-as években hatalmas presztízzsel bírtak az endurance futamok, melyeken minden valamirevaló autógyártó részt vett. A Bentley Blower versenyautó Sir Tim Birkin keze munkáját dícsérte, 4,5 literes kompresszoros motorja stabilan teljesített a megmérettetéseken. Mindössze 4 példány készült belőle, most pedig nagyjából 90 év elteltével újra gyártani kezdi ezt a típust a Bentley. Összesen 12 darab elkészítését tervezik, hiszen anno ennyi versenyen indult ez a jármű.

Bentley Blower versenyautó elölről

A gyártó egyedi autóiért felelős Mulliner részlege készíti majd ezeket, a folyamat nagyjából két évet vesz igénybe. Először egy már meglevő darabot szerelnek szét, melynek alkatrészeit 3D modellezéssel tervezik újra. Korabeli módszerekkel gyártják majd le az egyes elemeket, többnyire kéziszerszámokkal. A 4,5 literes motor nagyjából 240 lóerőt teljesít majd, és ez lesz az autógyártás történetének első világháború előtti járművet feltámasztó kisszériája. 

„Ezzel a 12 autóval hódolunk az örökségünk előtt, mely egyben a Mulliner részleg képességeinek megünneplése is lesz. Ez egy új kihívás a Bentley számára, a 12 szerencsés vásárló pedig egy szeletet kap a gyártó érdekes történelméből.” – mondta Adrian Hallmark, a Bentley vezetője.

Bentley Blower versenyautó hátulról

Ez a projekt a Continental GT Number 9 Edition utódjának tekinthető, melyet korábban a 2019-es Genfi Autószalonon mutattak be, és amely szintén a Blowernek állított emléket.
További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb részét!

Kapcsolódó írások

A világ első Volkswagen Golf Mk1 Group 2-es versenyautója elölről
2020. április 02.
Ha Golf rajongó vagy, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget.
1969 Dodge Charger Daytona, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. október 19.
1969-ben mutatkozott be a NASCAR történetének egyik legikonikusabb sportautója, a Plymouth Superbird testvéreként is ismert Dodge Charger Daytona

További hírek