Újra gyártani kezdenek egy világháború előtti Bentley versenyautót

Közzétéve:
2019-09-10, 17:03

A Blowerből mindössze 4 darab készült annak idején.

Az 1920-as években hatalmas presztízzsel bírtak az endurance futamok, melyeken minden valamirevaló autógyártó részt vett. A Bentley Blower versenyautó Sir Tim Birkin keze munkáját dícsérte, 4,5 literes kompresszoros motorja stabilan teljesített a megmérettetéseken. Mindössze 4 példány készült belőle, most pedig nagyjából 90 év elteltével újra gyártani kezdi ezt a típust a Bentley. Összesen 12 darab elkészítését tervezik, hiszen anno ennyi versenyen indult ez a jármű.

Bentley Blower versenyautó elölről

A gyártó egyedi autóiért felelős Mulliner részlege készíti majd ezeket, a folyamat nagyjából két évet vesz igénybe. Először egy már meglevő darabot szerelnek szét, melynek alkatrészeit 3D modellezéssel tervezik újra. Korabeli módszerekkel gyártják majd le az egyes elemeket, többnyire kéziszerszámokkal. A 4,5 literes motor nagyjából 240 lóerőt teljesít majd, és ez lesz az autógyártás történetének első világháború előtti járművet feltámasztó kisszériája. 

„Ezzel a 12 autóval hódolunk az örökségünk előtt, mely egyben a Mulliner részleg képességeinek megünneplése is lesz. Ez egy új kihívás a Bentley számára, a 12 szerencsés vásárló pedig egy szeletet kap a gyártó érdekes történelméből.” – mondta Adrian Hallmark, a Bentley vezetője.

Bentley Blower versenyautó hátulról

Ez a projekt a Continental GT Number 9 Edition utódjának tekinthető, melyet korábban a 2019-es Genfi Autószalonon mutattak be, és amely szintén a Blowernek állított emléket.
További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb részét!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Bentley Bentayga
2018. október 04.
A több mint 95 éve luxusautó-gyártással foglalkozó brit vállalat nagyjából két éve még úgy érezte, nem késő beszállnia a dízel buliba. Dízeles erőforrást fejlesztettek a Bentayga számára, ami mostanra kudarcot vallott.  
Bentley Continental GT Convertible
2018. november 28.
Bemutatták az új Bentley Continental GT-t, amely tetejét félúton elhagyva, cabrio formátumban érkezett
Bentley EXP 100 GT koncepcióautó
2019. augusztus 21.
A Bentley villantott egy teljesen elektromos koncepcióautót.
Videó: Le tud győzni egy gepárd egy Formula E autót?
2017. december 16.
A Formula, illetve egyéb versenysorozatok csapatai a téli pihenő alatt időről-időre meghökkentő dolgokkal rukkolnak elő. Ezúttal épp Jean Eric Vergne mérte össze gyorsaságát egy gepárddal...