vasárnap - 2023. június 04.
17.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Újraindult a termelés a Renault moszkvai üzemében

2022. március 22. | 10:36

Összesen négy modell készül a kelet-európai gyárban.

Az ukrajnai orosz invázió ellenére a Renault hétfőn újraindította a termelést moszkvai üzemében – közölte a vállalat szóvivője a Reuters hírügynökséggel.

A francia autógyártó február végén függesztette fel az üzem működését a meglévő logisztikai útvonalak kényszerű megváltoztatására hivatkozva. A moszkvai üzemben készül a Renault emblémával ellátott Duster, a Kaptur és az Arkana, illetve a Nissan Terrano.

Autógyártás a Renault moszkvai üzemében
Autógyártás a Renault moszkvai üzemében (Fotó: Renault)

A Renault nem tudta garantálni, hogy a gyár ezentúl zavartalanul fog működni, hiszen bármikor történhet valami, amivel előzetesen senki nem kalkulált.

„Az alkatrészellátásban tapasztalható instabilitás miatt inkább nem bocsátkozunk jóslatokba” – jelezte a Renault oroszországi szóvivője.

A Renault igazgatótanácsa úgy döntött, hogy a nemzetközi szankciók betartása mellett egyelőre fenntartja jelenlétét Oroszországban – mégpedig legfőbb stratégiai partnere és fő részvényese, a francia állam támogatásával, tudta meg a Reuters az ügyhöz közel álló forrásaitól. A Renault ellenőrzése alatt álló AvtoVAZ hétfőn közölte, hogy a héten részben leállítja a gyártást az oroszországi togliatti és izsevszki üzemekben az elektronikai alkatrészek hiánya miatt.

Így képes önmagától parkolóhelyet találni egy Mercedes EQS – VIDEÓ Az orosz-ukrán háború jelentősen megdrágíthatja az új autókat

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!