Egy hófehér, mild-hibrid meghajtású Vitara gördült le 3,5 milliomodikként az Esztergomban található magyar Suzuki-üzem gyártósoráról. A Magyar Suzuki fennállásának közel 30 éve alatt Vitarából készült a legtöbb, amit az SX4 követ, a dobogó legalsó fokára pedig a Suzuki első hazai gyártású autója, az első generációs Swift „állhatott” fel.

A Suzuki 2019-ben összesen 123 országot szolgált ki a globális exportpiacokon, ehhez az kellett, hogy legyártson közel 180 ezer járművet. Az esztergomi gyárban megépített Suzukik a Dominikai Köztársaság, Guatemala, vagy a Csendes-óceán délnyugati részén található Vanuatu útjain is megtalálhatók.

Az indulás évében (1992) 1000 gépjárművet gyártott a Magyar Suzuki, az első autót 3 napig gyártotta a cég, manapság már 1 nap alatt készül el egy jármű az esztergomi üzemben. 2019 decembere óta a vállalat kizárólag új, 48 voltos ISG technológiával felszerelt Vitara és SX4 S-Cross modelleket készít a hazai és az európai piacra.

„Az ilyen mérföldkő mindig nagy ünnep számunkra, és ebben a sikerben minden munkatársunknak szerepe van. Ráadásul több olyan kollégánk is van, akik mind a 3,5 millió Suzuki legyártásában részt vettek akár a gyártósoron, akár az irodában végzett munkájukkal” – mondta el Yoshinobu Abe, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója.