Nem várt esemény váltott ki őrült tülekedést és rendőrségi letartóztatásokat péntek reggel egy amerikai autópályán: nagy mennyiségű készpénz szóródott szét az úttesten, a jelenség rengeteg járművezetőt késztetett megállásra.

A közösségi médiában közzétett videókon az látható, hogy a pénzesőtől megrészegült emberek az úttesten szétszóródott dollárokat próbálják begyűjteni, az ingyen pénz reménye mágnesként vonzotta az arra járókat. Az eset a kaliforniai San Diegóban, az Interstate 5-ös autópályán történt.

A rendőrség szerint a földön heverő pénz látványa izgalomba hozta a sofőröket, akik elhagyták járműveiket és elállták a forgalmat. Emiatt többeket letartóztattak, illetve figyelmeztették a helyszínen lévőket, hogy adják vissza az eltett bankjegyeket, azok zsebrevágása ugyanis bűncselekménynek számít.

A páncélozott jármű egyik ajtaja menet közben váratlanul kinyílt, melynek következtében a készpénzzel teli zsákok kiestek és kiszakadtak helyi idő szerint körülbelül 09:15-kor.

A kaliforniai autópálya-rendőrség (CHP) nem sokkal később megjelent közleményében az állt, hogy számos sofőr azonnal visszaadta a pénzt a rendőröknek, bár volt, aki elhajtott a megszerzett pénzzel. A hatóság köszönetet mondott azoknak, akik visszaszolgáltatták az összegeket, és ezzel mindenkit emlékeztettek arra, mi a helyes magatartás ilyen helyzetben.