Üzembe helyezték Magyarország legnagyobb Tesla Supercharger állomását

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-29, 13:47

A törökbálinti Auchannál is lehet tölteni a Teslákat.

A mostani hétfő különleges nap volt a magyar villanyautósok életében, ugyanis a Tesla 2019. október 28-án Supercharger töltőállomást nyitott a fóti Auchan áruház területén. A töltők a közeli csomópontok, vagyis az M0-ás, az M2-es és az M3-as autópályák, valamint a budapesti agglomeráció elektromos autós közlekedését segítik majd elő a jövőben.

A Fóton telepített Supercharger per pillanat a legnagyobb Tesla töltőállomás Magyarországon, az akár 120 kW teljesítményű villámtöltők 30 perc alatt 270 km távolság megtételéhez elegendő energiát képesek átpumpálni a villanyautókba. A most felszerelt 8 töltőoszlopon a Model S és X mellett a Model 3 is tölthető lesz.

A Tesla és az Auchan együttműködésének köszönhetően Törökbálinton is felhúztak 4-4 nagy teljesítményű DC oszlopot és Type 2 csatlakozós AC gyorstöltőt. Utóbbiak a Teslák mellett más villanyautók töltésére is alkalmasak, szóval ha most vettél mondjuk egy Renault Zoét, akkor te sem maradsz ki a jóból.

Fót és Törökbálint mellett Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is lesznek Tesla Supercharger töltőhelyek az Auchan áruházak tőszomszédságában. Ez szintén jó hír a Teslásoknak, mert így könnyebbé válik az életük az M3/M30-as, M3/M35-ös és az M5-ös autópályák környékén.

Teslát tölt egy autós a törökbálinti Auchan parkolójában
Törökbálinton is beizzították a töltőket

„A Tesla a hosszabb utazások támogatására hozta létre Supercharger hálózatát. Az autózás mindig is a függetlenség és a kötetlen utazás szabadságának szimbóluma volt. Ennek a szabadságnak, vagyis a hosszú távok gyors és kényelmes megtételének elősegítése mellett pedig a töltőállomások alapvető fontosságúak az elektromos autózás terjedése szempontjából is” – jelentette ki Fóton Malte Kendel, a Tesla töltőhálózatának Kelet-Közép Európáért felelős képviselője.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd feld a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, [email protected]). 

További autós hírek

Ahogy arról korábban írtunk, Magyarország legnépszerűbb autója, a 2018-as komolyabb ráncfelvarrás után ismét megújul egy kicsit. Zöld rendszámot nyilván nem…

Olvasónk a szokásos, jogos mondattal nyomatékosította üzenetét: “Egy ilyen manőverért engem a helyszínen megbírságoltak volna” Igen ám, de most a…

Olvasónktól kaptuk a felvételt és a történetet. Ez a baj emberek! Senki nem akart direkt rosszat. A reakció viszont szinte…

Bűnügyi feladatai ellátása után szolgálati gépkocsijával indult vissza Üllőről fővárosi szolgálati helyére egy Pest megyei nyomozó, amikor a Budapest 10.…

Számos alkalommal posztolunk hazai büntetőfékezős eseteket is. Semmilyen előzmény, ami a közlekedésben ért sérelem, nem lehet indok arra, hogy efféle…

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Tesla Model 3 szemből
2019. június 16.
A Model 3 a világ összes elektromos autóját kenterbe veri, ha a minél gyorsabb feltöltésről van szó.
Tesla Model 3
2019. augusztus 12.
Az autóipari szereplők behúzták a kéziféket, rájöttek, hogy nem lesz olyan egyszerű kifejleszteni az 5-ös szintű önvezetésre képes autókat.
Tesla Model S, mögötte gyorstöltő
2019. október 03.
Elon Musk szava nem szállt el, júliusban tett bejelentéséhez hűen supercharger állomásokat telepít, emellett megjelenhetnek szervizközpontok, akár még egy átadási pont is.