csütörtök - 2023. szeptember 28.
27 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Vádat emeltek az embercsempész ellen, aki defektes egyterűjével ütközött egy másik autónak menekülés közben

2022. december 23. | 10:28

A hajsza itt azonban még nem ért véget.

Még 2022 novemberének végén történt az eset, amikor egy 38 éves lengyel férfi a magyar-szerb határnál 10 szír állampolgárt vett fel egyterűjével.

A cél az volt, hogy a Németországba tartó illegális határátlépőket a magyar-szlovák határhoz szállítsa. A sofőrt az M5, majd az M0 autóúton az M1 autópálya irányába történő haladása során rendőrök ellenőrizni akarták, azonban a férfi a jelzések ellenére továbbhajtott.

Végül az M0-son, Budapest XXII. kerületében a menekülő autó defektet kapott és irányíthatatlanná vált, amelynek következtében nekiütközött egy szabályosan közlekedő másik járműnek. Ekkor a sofőr kiszállt a még mozgó és lassuló kocsiból, és megpróbált a helyszínről futva elmenekülni, azonban a rendőrök elfogták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, vagyoni haszonszerzés végett, államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 2 év 4 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte és 5 évre kiutasította Magyarországról.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a börtönbüntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, valamint azért is, hogy a bíróság a kiutasítás tartamát a szabadságvesztés kétszeresében határozza meg, ennél hosszabb tartam ugyanis a törvény szerint nem szabható ki. 

A vád tárgyává tett cselekményt a törvény 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. A férfi jelenleg letartóztatásban van.

Magyarország Ügyészsége
Névváltástól remél új fellendülést a SsangYong Utánajártunk, nyitva lesznek-e az ünnepek alatt a Shell-Tesco Minishopok és a Spar üzletek az OMV kutakon

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!