2022. szeptember 21. | 08:21

Akciófilmbe illő jelenetsor zajlott le 2020 novemberében, amikor a rendőrök rajtaütöttek egy drogdíleren, aki aztán kis híján két rendőr élete árán el tudott menekülni - persze nem sokáig.

A rendőrök már korábban is figyelték a 41 éves férfit, aki 2020. november 18-án egy szerb férfitól vásárolt nagy mennyiségű marihuánát. Ezután Velencére ment, ahol egy dohánybolt parkolójában állt meg, itt vágott elé és mögé egy-egy rendőrautó. A hatóság emberei kiszálltak és felszólították a férfit, hogy tegyen ugyanígy, de ő lenyomta az autó központi zárát és elindult.

A férfi elsodort egy rendőrt, egy másik pedig elugrott a felé nagy gázzal elinduló autó elől. Ő még le tudott adni egy pontosabb lövést és kilőtte az autó egyik kerekét, de ez nem állította meg a dílert. A rendőrök üldözőbe vették a férfit, akinek egy alkalommal meg kellett állnia, itt sem adta meg magát és autója elejével nekiment egy rendőrautónak, amiből éppen szálltak ki. Ezután ismét üldözés következett, végül Lovasberény felé tudták megállítani, ekkor derült ki, hogy csomagtartójában 6 kg marihuánát szállított.

Az elsodort rendőr könnyebben sérült meg, de a Fővárosi Nyomozó Ügyészség így is hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettei miatt nyújtott be vádiratot a Székesfehérvári Járásbíróságra. Ebben az esetben az ügyészség börtönbüntetést kért a vádlottra, aki ellen már korábban is indítottak eljárást a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban, mivel a férfi garázsában nagy mennyiségű és különböző kábítószereket találtak.