Vádat emeltek a sofőr ellen, aki miatt meghalt egy fiatal magyar sportoló

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-01, 12:42

Az Újpest egykori labdarúgója mindössze 17 évet élt.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki miatt 2018 áprilisában meghalt az Újpest mindössze 17 éves futballistája, Molnár Emánuel Erik.

Korlátnak csapódott BMW oldalról fotózva
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A tragikusan fiatalon elhunyt sportoló utasa volt annak az autónak, amely nagy sebességgel csapódott neki egy pataknál lévő korlátnak Veresegyházán két évvel ezelőtt. A szemtanúk állítása szerint a nedves úttesten megcsúszott BMW a becsapódás után még 100 métert sodródott előre, a leszakadó korlát pedig 50 métert repült a levegőben.

A hátsó ülésen helyet foglaló Eriknek esélye sem volt a túlélésre, olyan súlyos sérüléseket szenvedett a baleset pillanatában. Rajta kívül két másik fiatal utasa is volt a kocsinak, ők könnyebb sérülésekkel megúszták a csattanást. Ahogy a BMW-t vezető sofőrnek sem lett nagy baja, róla aztán kiderült, hogy részegen vezetett. A rendőrség azt is megállapította, hogy az ittas járművezető 50 helyett 150-160 km/órával száguldozott a tragédiát megelőző pillanatokban.

A baleset következtében a korlát fémcsöve átszakította a BMW jobb hátsó ajtaját, és áthatolt a tehetséges sportoló törzsén is, aki a helyszínen meghalt. A Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a halált okozó sofőr beismerte a bűnösségét a kihallgatása során.  

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

24.hu

Blikk

RTL Híradó

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói

További hírek