kedd - 2022. szeptember 27.
11.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Valaki falnak csapott egy McLaren Speedtailt a Fuji versenypályán

Aktuális árfolyamon számítva kicsivel több mint 638 millió forintba kerül egy ilyen verda.

Komolyabb kár keletkezett abban a McLaren Speedtailben, ami balesetet szenvedett Japánban a Fuji versenypályán. A kocsiban utazók sérülések nélkül szálltak ki a sérült hiperautóból.

A baleset körülményeiről egyelőre keveset tudni, de a pályára szóródott törmelékek arra engednek következtetni, hogy a sofőr falnak csapta a méregdrága kocsit. Az látszik, hogy a Speedtail bal eleje komoly ütést kapott, de az autó jobb eleje sem nézett ki jól a csattanás után. Szerencsére a sofőrnek nem esett komoly bántódása, és a mellette ülő utas is karcolások nélkül szállt ki a sérült autóból. A CarBuzz szerint most először tört össze valaki egy McLaren Speedtailt.

Ez a verda 2,1 millió dollárba, aktuális árfolyamon számítva 638,4 millió forintba kerül, szóval a helyreállítása nem lesz olcsó mulatság. Ebből a modellből mindössze 106 példány készül, a rossz minőségű fotókon látható hibrid hiperkocsi állítólag egyike annak a három fehér Speedtailnek, amit Japán számára gyártott a McLaren.

Helyi médiajelentések szerint a baleset napján nedves volt az aszfaltcsík, a Speedtail abroncsai pedig hidegek voltak. Lehet, hogy a sofőrnek nem volt sok pályavezetési tapasztalata, ebben az esetben nem is csoda, hogy elveszítette uralmát a kocsi felett.

A Speedtail tiszteletet parancsoló erővel rendelkezik: a 4,0-literes V8-as biturbóból és egy villanymotorból álló csomag 1035 lóerőt és 1150 Nm-nyi nyomatékot küld a hátsó kerekekre, emellett a 12,8 másodperces 0-300-as gyorsulás és a 403 km/órás végsebesség is önmagáért beszél.

A baleset után a sofőr egyébként átült egy McLaren Sennába, és a nap hátralévő részében azzal körözött a versenypályán. Remélhetőleg a Speedtailt helyre tudják majd pofozni a szerelők. Van ok a reménykedésre, Rowan Atkinson például kétszer törte össze a McLaren F1-esét, és mind a két ízben sikerült reparálni az autót. A híres színész aztán durván 12 millió dollárárt adott túl az F1-esén.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!