Valakinek 2,52 milliót ért meg ez a 31 éves Trabant

Közzétéve:
2019-04-15, 16:45

Mindössze 16 ezer kilométer van az órájában

Nem is olyan régen, 2019 elején söpört végig az interneten a hír, mely szerint előkerült egy 34 éves Lada, melyben mindössze 104 kilométer volt. A klasszikus autók kedvelői hatalmas kincsnek tartották ezt a járművet, hiszen nem áll minden sarkon egy olyan veterán, mely ilyen kivételes állapotban van. Március végén pedig újabb klasszikus szociautó került elő, melyet a Facebookon próbáltak értékesíteni, ám a rengeteg jelentkező miatt inkább aukcióra bocsátották a patika állapotú kombi Trabantot.

1988-as Trabant 601 Kombi oldalról

Az autó első tulajdonosa egy veszprémi úriember volt, aki nagy becsben tartva a járművet szinte gyári állapotában őrizte meg az autót. Mindössze 16 ezer kilométert tett meg vele, természetesen garázsban állt a kisautó. A tulaj unokája hirdette az interneten a kocsit, és lehetőleg olyan gazdát keresett, aki hasonló műgonddal bánik majd ezzel a ritkasággal. Nem lehetett vitás tehát, hogy egy igazi fanatikushoz kerül majd a kis Trabant.

Az autó kikiáltási ára 1,7 millió forint volt, ez az összeg azonban hamar feljebb kúszott. Ez a 601-es Trabant már tíz éve állt leponyvázva egy garázsban, most pedig elérkezettnek látták az időt az eladásra. Az autót ideiglenesen kivonták a forgalomból, egy oldtimer rajongónak pedig kiváló lehetőséget biztosít ez a szinte gyári állapotú jármű. A szerencsés tulaj végül 2,52 millióért jutott hozzá ehhez a Trabanthoz, mely egy olyan ember számára biztosan sok, akit nem mozgat meg egy ilyen régi vas. A 600 köbcentis járgány valószínűleg még hosszú ideig boldoggá fog tenni valakit, 25 lóereje igazi élményt nyújt a jellegzetes motorhanggal együtt.

1988-as Trabant 601 Kombi hátulról

Forrás:

HVG

Szelle Dóra (Facebook)

Kapcsolódó írások

RM Sotheby’s Trabant P50 oldalnézetből
2019. március 06.
A nagysikerű és méltán elismert RM Sotheby’s aukciósház árverésén csaknem 8 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy P50-es Trabant és a hozzá tartozó Weferlinger Heimstolz lakókocsi
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói.
Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra