csütörtök - 2023. szeptember 28.
27 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Végül nem kapott bírságot a nagymama, aki a leállósávban állva mentette meg fuldokló unokáját

2022. szeptember 22. | 07:43

Az idős hölgy még 2022 júliusának elsején állt meg szabálytalanul az M7-es autópálya Budapest felé tartó oldalának leállósávjában, de nem tehetett mást.

A nagymama arra lett figyelmes, hogy unokája fuldoklik az autóban, így nem volt mit tenni, félreállt az M7-es autópálya leállósávjában, hogy segítséget nyújtson. Akármennyire is természetesnek tűnik ez a reakció, valójában a KRESZ és a jog szerint szabálytalan, mivel a leállósávot csupán kivételes esetekben használhatjuk, valamiért a rosszullétet nem sorolják ide.

A nagymama első fokon közigazgatási bírságot kapott, ami ellen fellebbezett. Másodfokon maga a budapesti rendőr főkapitány vette kezébe az ügyet és a körülmények figyelembevételével megsemmisítette a bírságot. Erről a határozatot személyesen adta át az idős hölgynek Dr. Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes társaságában 2022. szeptember 20-án.

Police.hu / Nyitókép: Alapjárat.hu

Így hasít 300 km/óra felett a német autópályán a limiter nélküli V10-es BMW M5 Touring - VIDEÓ Ezért kattan a töltőpisztoly, ha tele van a tank

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!