Vérlázítóan pofátlan tréleres futott a rendőrök karjaiba

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-08, 09:14

Mit ne mondjak, alaposan rászolgált arra, hogy jól megbüntessék.

Rövid akciónak indult, de most már biztos, hogy országosan is kiterjesztik a rendőrség pofátlanítás néven futó akcióját, melynek lényege, hogy a járőrök civil kocsikból vadásznak a legdurvább közlekedési szabályokat megszegő autósokra. Még 2019 decemberében a rendőrök egy különösen pofátlan trélerest szedtek ki a forgalomból.

Pofátlan tréleres

A rendőrség Twitter-oldalára néhány órája kitett videó az időbélyegző tanulsága szerint 2019. december 19-én készült, nem sokkal 13:30 után. A civil rendőrautó fedélzeti kamerája akkor rögzítette, ahogy egy autószállító tréler a lépésben haladó forgalmat első körben a menetirány szerinti kanyarodósávból próbálta meg kikerülni. Ez nem jött össze, ezért aztán a szemközti kanyarodósávból próbált besorolni a tömegbe.

Arról sejtelme sem lehetett, hogy mindezt a rendőrök végignézik. A járőrök először minden bizonnyal felszisszentek, majd szépen a sofőr után eredtek, akit aztán ki is rántottak a forgalomból. Szerintem nem vagyok egyedül azzal, ha azt mondom, hogy a renitens járművezető megérdemelte a büntetést. Ez az eset is rávilágított arra, hogy van létjogosultsága a civil rendőrautós razziáknak, ami akár a hírhedten rossz magyar közlekedési kultúrán is változtathat pozitív irányba. Itt arra gondolok, hogy a folyamatos rendőri jelenlét miatt mindenkiben rögzülhet az, hogy muszáj óvatosabban vezetnie, ha nem akar bajba kerülni. Nem ártana, ha a szabályokat lazán kezelő sofőrök visszavennének egy kicsit magukból.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Motor1.com

Twitter

Kapcsolódó írások

Szabálytalankodó sofőr
2020. január 07.
Karácsonykor sem tétlenkedett a yard.
Škoda típsú személygépkocsi hátulról
2020. március 06.
A rendőrök február közepén egy horrorkaravánra is lecsaptak Gödöllő térségében.

További hírek