Vétlen Uber-sofőrt tartóztattak le Amerikában

Közzétéve:
2019-07-21, 09:13

A rendőrség azt hitte, hogy a férfi egy fegyveres rabló bűntársa.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az Új-Mexikó államban található Albuquerqueben letartóztattak egy férfit a háza előtt, mivel a rendőrök azt hitték, hogy egy fegyveres rabló menekülésében segédkezett. A KOAT Action News beszámolója szerint Terry Owens Uber-sofőr felvett egy Austen Harris nevű utast.

Uber sofőr

Owens fuvarozta a férfit a városban, majd megálltak egy benzinkútnál. A sofőr elmondása alapján nem látta, hogy utasa mit csinált a töltőállomáson, ám arra lett figyelmes, hogy Harris ollóval a kezében tért vissza. Csak később tudta meg, hogy tulajdonképpen kirabolta a benzinkutat.

„Megkérdeztem, hogy elhozott-e valamit bentről. Ő elég furcsán viselkedett, miközben egy ollót tartott a kezében. Azt felelte, hogy csak a kabátján lévő rojtokat szeretné levágni” - mondta Owens.

Körülbelül egy órával a fuvar végezte után Terry Owens letartóztatták saját otthona előtt, neki pedig fogalma sem volt arról, hogy mit tett. A hatóságok tájékoztatták a sofőrt utasa tettéről. Miután bebizonyosodott, hogy az Uber-sofőr nem tudott Harris terveiről, ezáltal nem tekinthető bűnrészesnek, a rendőrség szabadon engedte Owenst. A rendőrök hamar elfogták az elkövetőt, aki bűnösnek vallotta magát. A bíróság kábítószerelvonóra ítélte Harrist.

Ezek után jobban meggondolom, hogy felveszek-e egy útszéli stoppost. Ki tudja, mi a szándéka?!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Heti kihagyhatatlan videóadag
2017. április 28.
A hétvége közeledtével a frissen megjelent autós videókból csemegéztem Nektek: hajsza, egyedi csónakszállítás, eldurvult fűnyírás, dízelpárbaj. Jó szórakozást! 
Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet
2019. április 05.
24 óra alatt több mint 5 és félezer gyorshajtót regisztráltak