Olvasónktól kaptunk egy videót, amelyen egy éjszaka közlekedő, rendőri kísérettel biztosított túlméretes jármű közlekedik. A december 4-én szerda este 19 órakor Gönyűből induló 308 tonnás szerelvény hossza 96 méter, míg széltében és magasságában egyaránt 4,5 méteres. Ez látható a lenti képsorokon.

Az extrém paramtérek miatt útlezárásokra lehet számítani december 5-én és 6-án is. Csütörtökön teljes pályazár lesz 22:30 magasságában az M0-áson a Hárosi Duna hídon, 23 órakor pedig a Soroksári-Duna-ág-hídon.

Pénteken hajnali 4 órára várható, hogy eléri a konvoly az M3-as autópálya Nagyfüged pihenőhelyét, ahol egészen estig vesztegel majd. Annak érdekében, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben tartsa fel, pénteken éjjel kel ismét útjára az M3-ason, ahol szombat hajnali 1 órakor várható, hogy lezárják a 156-os kilométerszelvénynél található csomópontot. Az úticél Tiszaújváros.

Fontos, hogy aki meglátja a szerelvényt, kiemelt óvatossággal közelítse meg, a tehergépkocsikra pedig ez alkalommal is vonatkozik az előzési tilalom. Ha a napokban éjszaka kelnél útra a szóban forgó környéken, érdemes bekapcsolnod valamilyen navigációs rendszert, vagy ellenőrizd az útviszonyokat a www.utinform.hu weboldalon.