Videón, ahogy kivilágítatlan lovasok császkálnak este a körforgalomban

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-22, 08:29

Magasról tettek a KRESZ szabályaira a lovasok.

Balesetveszélyes módon közlekedett 3 lovas egy körforgalomban, nem rajtuk múlt, hogy sem nekik, sem az állatoknak nem lett bajuk.

Kivilágítatlan lovasok poroszkálnak egy körforgalomban Dunaharasztinál

A Budapesti Autósok Közössége nevű oldal egyik olvasója a dashcam-jével vette fel, ahogy a három lovas láthatósági mellény nélkül kolbászolt a körforgóban. Szinte észrevehetetlenek voltak, ha valaki ott nagy tempóval esik be a körforgalomba, akkor annak csúnya baleset lett volna a vége.

„Dunaharasztin az 51-esen készült a felvétel szombat este. Még a lovas nézett rám csúnyán a lóról, hogy nagyobbat fékeztem a megszokottnál. Az nem jut eszébe, hogy valami világító berendezést rakjon a lovaira” – írta a felvételt készítő autós.

A lovasokra egyébként a KRESZ szabályai is vonatkoznak, a szabálygyűjtemény kimondja, hogy éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az első állat bal oldalán fehér vagy sárga, az utolsó állat bal oldalán piros, a járművek vezetői által kellő távolságból észlelhető lámpát kell vinni. A lovasoknak pedig lakott területen kívül, illetve éjszaka és rossz látási viszonyok között fényvisszaverő mellényt kell, hogy viseljenek.

Fényjelzést viselő lovat terel egy ember a sötétben
Így néz ki a lóra szerelhető jelzőfény

Nos, az 51-esen poroszkáló lovasok egyetlen rájuk vonatkozó szabályt sem tartottak be, az már csak hab a tortán, hogy fent is hordták az orrukat (legalábbis az egyikük biztosan). Pontosan ezért kell mindig résen lenni vezetés közben, sosem tudhatod, hogy a következő pillanatban milyen helyzettel kell megbirkóznod.

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.

További hírek