Visszahozza a ’90-es éveket a Maserati Fuoriserie

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-11-24, 14:07

A projekt neve: Rekall. A cél a Shamal modell mai technológiákkal való felszerelése a közösségi média bevonásával.

Az olasz márka a nagy sikert aratott MC20-as modell bejelentésével egyidőben indított be egy olyan projektet, amelynek keretei között egyedi igényeknek tesznek eleget. Az eredeti cél szerint azonban nem csak meglévő széria autókat építenek így át, ezen kívül klasszikusok is felkerülnek a palettára. Ennek eredményeként indult el Fouriserie részleg által a Projekt Rekall is, amelyben egy kilencvenes évekbeli Shamal modellt a mai technológiákkal szerelnek majd fel a restomod felújítás során.

Átdolgozott Maserati Shamal modell a mai technológiákkal szerelve, hátulról

A Shamal alapvetően egy figyelemfelkeltő modellje volt a márkának, hiszen Marcello Gandini legendás tervezésében jelentek meg olyan egyedi megoldások rajta, mint például a szélvédő alján lévő első spoiler, amely az ablaktörlők légellenállását is csökkenti.

Átdolgozott Maserati Shamal modell belső tere

A modellről egyelőre csak szerkesztett koncepció képek készültek, bemutatásának dátumát és a fejlesztésnek további részeit még a Maserati se tudja pontosan. A folyamatot egyébként a közösségi média bevonásával fogják véghez vinni, azaz a követők dönthetik el akár azt is, hogy hagyományos belső égésű vagy elektromos motor hajtsa az autót.

Amennyiben érdekelnek a Maserati modernebb modelljei, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.

Kapcsolódó írások

dodge-challenger-riport-alapjarat
2021. április 03.
Az amerikai autós álom itthon is elérhető, elég az EK Autóhoz fordulni!
Citroen SM
2019. október 17.
A Citroën SM volt hosszú idő után a franciák első teljesítményorientált sportautója, fejlesztésében még a Maserati is közreműködött!

További hírek