Vitray Tamás idén februárban csúnyán összetörte az autóját Budapest belvárosában, a Lövölde tér és a Szív utca sarkán egy Audi és egy Volvo ütközött. A karambolt a Volvóban ülő Vitray okozta, aki vélhetően nem vett észre egy közlekedési táblát. A 88 éves televíziós legendának pénzbüntetést kell fizetnie, és egy darabig volt rá sansz, hogy a vezetéstől is eltiltják 3 hónapra, de végül megtarthatta a jogosítványát.


Fotó: Gombkötő Krisztián / budapestkornyeke.hu

„Első körben a pénzbüntetés mellett negyedévre bevonták volna a jogosítványomat. Szerettem volna, ha ezt elengedik, mert nem vezetéstechnikai hiba történt, hanem figyelmetlenség. A vírusra való tekintettel azonban most nincsenek személyes meghallgatások, ezért egy kézzel írt indoklásban kellett megfogalmaznom, hogy kérem, a vezetéstől való eltiltástól tekintsenek el, mert egyedül élek, magamról gondoskodom, és a legfontosabb helyekre, ahová el kell jutnom, csak többszöri átszállással tudnék tömegközlekedni” – mesélte a Blikknek Vitray, aki a napokban tudta meg, hogy a kérvénynek helyt adtak.

A bulvárlap megkérdezett egy ügyvédet arról, hogy mekkora pénzbírságra számíthat az ismert tévés személyiség. A kérdésre dr. Szilágyi Roland válaszolt, szerinte akár hat számjegyű összeggel is számolhatott Vitray, akiben egyáltalán nem maradt félelem a történtek után.

"Ötvenkilenc éve vezetek, nem tudnék már újat tanulni, ráadásul pontosan tudom, hogy a baleset pusztán figyelmetlenség miatt történt. Hálás vagyok, hogy a kérelmem nyitott fülekre talált, és nem tiltottak el a vezetéstől" – tette hozzá a televíziós, aki korábban arról is beszélt, ha érzi, romlanak a vezetési képességei a kora miatt, akkor végleg leteszi a kocsikulcsot, hiszen sem saját, sem más testi épségét nem veszélyeztetné.


Fotó: Gombkötő Krisztián / budapestkornyeke.hu

Vitray jelenleg kölcsönkocsival közlekedik, de azt bármikor visszakérhetik tőle, így most azon dolgozik, hogy ismét legyen saját autója. Kollégái, ismerői szerint egyébként Vitray mindig nagyon óvatosan vezetett, korábban még egyszer sem okozott balesetet.