A 88 esztendős Vitray Tamás balesetet okozott február 20-án az Andrássy úton. 58 éve van jogosítványa, elmondása szerint rutinból vezetett, és úgy emlékezett, hogy még a régi szabály szerint kell elsőbbséget adni, ez okozta az incidenst. Ennek kapcsán mondta el véleményét Havas Henrik a nemzeti1tv YouTube csatornáján.

A sportriporter ép bőrrel megúszta a balesetet, a másik autóshoz sietett, aki szintén szerencsésnek bizonyult testi épségét illetően. Vitray elnézést kért a hölgytől. Az anyagi károkat illetően már nem ilyen rózsás a helyzet, Vitray Tamás autója totálkáros lett, ami különösen kellemetlen, hiszen nem volt rajta Casco. A rendőrség szabálysértési eljárás keretein belül visgálta az esetet. 

Vitray Tamás nehezményezte, hogy a baleset után gyűlöletáradat irányult felé, és azt kérdezte, hogy az emberek miért követelik azt, hogy elvegyék tőle a jogosítványát?

Havas Henrik a videó elején leszögezte, mivel gépkocsioktató is volt, ért a témához, mármint a korkérdéshez.

"Vannak, akik azt írják, durván vagy szelíden: 70 után menjenek a p*csába, adják le a jogosítványukat, aztán tömegközlekedjenek, vagy járókerettel tolassanak be, stb."

Ezt követően ecsetelte, hogyan vezet Havasné, majd visszatért Vitray esetére.

"Na most a Vitray elnézett egy táblát, és akkor mi van? Mázlija volt, mert a Volvója az egy azt hiszem a Dömsödi ő ért hozzá, kérdeztem, mert nekem is volt Volvóm, amikor ellopták a Mercedesemet, akkor átváltottam erre a proliautóra, mert ő... de biztonságos. És majdnem két tonna, tehát Vitray se sérült meg, kicsit a biztonsági öv belemart a testébe. Hál'istennek egy marha nagy terepjáróval közlekedett a hölgy, akinek nekiment, az ugyan szabályosan közlekedett a sávjában, csak 50 helyett 80-nal. Hát jó nagy csattanás volt, mindenki megúszta."

"Most az, hogy Vitray Tamás nem tudom én, 60 éve vezet, vagy akárhány éve vezet, én meg ugye több mint 50 éve vezetek már... nincs köze a korhoz."

Néhány régebbi sztorit követően visszatért ahhoz, hogy amikor gépkocsioktató volt, csak hölgyek jelentkeztek hozzá, 20-30 köztiek. Volt azonban egy 70 éves nyugdíjas hölgy is. Az unokái beszélték rá, hogy tanuljon meg vezetni.

"Gondoltam 100 óra alatt majd megtanul toltani meg parkolni... Mit? Mit? Tíz óra után azt mondtam, beült, mit kell csinálni? Mondom sebesség, kuplung, fék, a Dagály utcában már fent voltunk az Árpád hídon."


Havas Henrik - fotó: Wikipédia

"Nem lehetett visszafogni, száguldozott. Egyből beállt, tolatott, elképesztő volt. Tíz óra után mondtam neki, hogy Mancika vagy mittudomén, mondom, szerintem vágjunk bele ebbe a vizsgába."

A vizsgán a kenőpénz szóba nem került, a vizsgabiztos teljesen meg volt lepődve. Simán ment a vizsga.

"Higyjék el nekem, nem a kor számít. Nem a kor számít" - vonta le a következtetést Havas.

Egy biztosító társaság egyetért Havas Henrik véleményével, a kérdés az, hogy Te egyetértesz vele?