A Volkswagen ID.R a Nürburgring új elektromos királya

Közzétéve:
2019-06-05, 12:30

Hihetetlen idővel a Volkswagen ID. R lett a Nürburgring új elektromos királya 6:05.336-os idővel

Egy éven belül ez volt a harmadik rekorddöntése a Volkswagen Motorsportnak és az ID.R.-nek. 2018. június 24-én Romain Dumas 7: 57,148-as időt futott a híres Pikes Peak-i hegyifelfutón. Három héttel ezután Goodwoodban 43,86 másodperc alatt teljesítette a pályát, ami új rekord az elektromos autók között. öt hónappal később, vagyis 2019 június 3-án pedig a legendás Nürburgring Nordschleifén is átvette a vezetést.

Ezt a hihetetlen időt öt hónapos kemény munka előzte meg, a korábbi beállításokat a 20,8 km-es pályára optimalizálták. Az aerodinamikáját a nagy leszorító-erő helyett a csúcssebességre optimalizálták. Az energiagazdálkodás is fontos tényező volt a lehető legnagyobb teljesítmény leadása mellett, ezért új vezérlőegységet is kapott. Az optimális gumiabroncs kiválasztása sem volt elhanyagolható.

Volkswagen ID.R szemből

Ismét az a Romain Dumas ült a volánnál, aki megnyerte a Le Mans-i 24 viadalt és a Nürburgringi 24 óráson is diadalmaskodott méghozzá négyszer. Ennek az időszaknak meglett az eredménye, ugyanis az 500 kW-os, azaz 680 lóerős elektromos szörnyeteg 207 km/órás átlagsebességgel 40,564 másodpercet vert az addigi rekordtartóra, a Nio EP9 2017-es idejére.

Romain Dumas interjú közben

"A Nordschleife elektromos rekordjának tulajdonosaként hihetetlenül büszke vagyok. Számomra ez a világ legjobb és legnehezebb versenypályája. Szeretnék köszönetet mondani a Volkswagen Motorsport csapatának, ismét fantasztikus munkát végeztek. Tökéletesen felkészítették az ID.R-t a Zöld Pokol megpróbáltatásaira. Szórakoztató volt megtapasztalni a lineáris gyorsulást ilyen tempónál, illetve a hihetetlen kanyarsebességet" - mondta Romain Dumas.

"A Nürburgring Nordschleife nemcsak a világ egyik leghosszabb és legváltozatosabb versenypályája, hanem a járművek végső tesztjének helyszíne is. Ezzel a rekorddal a Volkswagen ismét megmutatta, milyen hatalmas teljesítményt nyújt az elektromos mobilitás terén. Ez a lenyűgöző sikertörténet rengeteg ember áldozatos munkájának köszönhető" - nyilatkozta a Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets.

Volkswagen Newsroom

Kapcsolódó írások

2019. december 01.
Videógyűjtemény a Nordschleife aszfaltcsíkjáról, de nem úgy, ahogy megszoktad
Volkswagen IDR a Nürburgringen
2019. augusztus 05.
A Volkswagen ID.R mindig előrukkol valamivel, most éppen megdöbbentő adatokat közöltek a Nürburgring Nordschleifén beállított rekorddal kapcsolatban.

További hírek