Xymera néven érkezik az új Lamborghini

Közzétéve:
2019-01-02, 15:39

A Reiter Engineering német tuningcég egy különleges terepjárót épít, amelyhez a Lamborghini Huracán szolgáltatja az alapot.

A német tuningcég YouTube csatornáján megjelent egy teaser videó, amelyben egyelőre csak felülnézetből mutatják meg a közelgő szuperautót, a technikai megoldásokról viszont annál többet árultak el. A felfüggesztést elöl és hátul is fekvő rugóstagokkal oldották meg, ami elég érdekesnek tűnik. A középen elhelyezett V10-es erőforrás - amely a hátsó kerekeket fogja hajtani - valószínűleg az Auditól érkezik, mondjuk az az 5,2 literes egység, amely az R8-ban is megtalálható. Ennek alapváltozata 570 lóerőt az erősebb pedig 620 lóerőt képes leadni, amelyhez egy szekvenciális váltó csatlakozik.

A gyengébb motor 3,1 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. A szénszálas kasztni összesen 1 000 kg körül lesz, vagyis a súly lóerő arány elég meggyőzőnek ígérkezik.

Az új Reiter Xymera kívülről nagyon hasonlít a KTM X-Bow versenyautóra. Ez persze nem véletlen, ugyanis a német tuningcég 2015 óta kizárólagosan épít, fejleszt és értékesíti a KTM X-bow GT4-es versenyautókat. Amely 999 kg-ot nyom, és egy 360 lóerős Audi motor található benne egy szekvenciális váltóval összekapcsolva.

Reiter Xymera

A Reiter Engineeringről:

A céget 2000-ben alapította a tapasztalt versenyző, Hans Reiter. A motorsport területén teljes körű tervezést, kivitelezést, prototípus építést és mérnöki munkát végez. Egy évvel később már elég nagy fába vágták a fejszéjüket, ugyanis GT1-es Lamborghini pályauatókat kezdtek fejleszteni és gyártani. 2006-ban GT3-as Lamborghiniket építettek, ami kevésbé nehéz, mint az, amivel kezdték. 2012-ben a Chevrolet Camaro versenyváltozatával bővült a portfolió. 2015-től kizárólag a KTM X-bow GT4-es autók fejlesztésével foglalkozik.

Az épített versenyautóik négy kontinensen, számos szériában teljesítenek sikerrel, például a Blancpain GT Seriesben, ADAC GT Mastersben, Asian GT-ben és a Pirelli World Challenge-ben. Régebben pedig a híres Le Mans-i 24 órás megmérettetésre is építettek autókat, több ismert gyártónak is.

A Reiter Xymera premierjéről még semmilyen információ nincs.

Forrás:

További autós hírek

Nem elég a pénzbírság, börtönbüntetést szeretne a német kormány a baleseteket fotózóknak, videózóknak – írja a totalcar.hu A német autópályákon…

A képen 👆 a 2019. nov. 10. és 2019. nov. 16. közötti időszakban elért, Facebook oldalunk eredményei láthatóak. ☝️ 2017…

Olvasónk küldte a felvételt. Nem jó érzés azt látni, hogy a kb. 3 perces manőver után – amiből 2 perc…

Lezárják a forgalom elől az Erzsébet hidat november 17-ről 18-ra, vasárnapról hétfőre virradóra éjfél és hajnali 4 óra között, mert…

A fedélzeti kamera örökítette meg a krakkói buszsofőr beavatkozását. Grzegorz Zięba egyszerre figyelte a visszapillantó tükrök, és a zebrán átkelő gyalogosokat,…

Kapcsolódó írások

2019 2022 Lamborghini Huracán, fekete, sárga, elölnézet, oldalról, balról
2019. január 08.
Már 5 éve, hogy a Lamborghini bemutatta a spanyolul hurrikán névre keresztelt szuperautóját. A sikertörténet nem áll meg, 2019-ben bemutatkozik a ráncfelvarrott változat
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Megjelent a legújabb elektromos Lamborghini!
2017. augusztus 24.
Az elektromos autók továbbra is megosztóak, viszont a Lamborghini új dobása mindenkinek tetszeni fog!