Xymera néven érkezik az új Lamborghini

Közzétéve:
2019-01-02, 15:39

A Reiter Engineering német tuningcég egy különleges terepjárót épít, amelyhez a Lamborghini Huracán szolgáltatja az alapot.

A német tuningcég YouTube csatornáján megjelent egy teaser videó, amelyben egyelőre csak felülnézetből mutatják meg a közelgő szuperautót, a technikai megoldásokról viszont annál többet árultak el. A felfüggesztést elöl és hátul is fekvő rugóstagokkal oldották meg, ami elég érdekesnek tűnik. A középen elhelyezett V10-es erőforrás - amely a hátsó kerekeket fogja hajtani - valószínűleg az Auditól érkezik, mondjuk az az 5,2 literes egység, amely az R8-ban is megtalálható. Ennek alapváltozata 570 lóerőt az erősebb pedig 620 lóerőt képes leadni, amelyhez egy szekvenciális váltó csatlakozik.

A gyengébb motor 3,1 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. A szénszálas kasztni összesen 1 000 kg körül lesz, vagyis a súly lóerő arány elég meggyőzőnek ígérkezik.

Az új Reiter Xymera kívülről nagyon hasonlít a KTM X-Bow versenyautóra. Ez persze nem véletlen, ugyanis a német tuningcég 2015 óta kizárólagosan épít, fejleszt és értékesíti a KTM X-bow GT4-es versenyautókat. Amely 999 kg-ot nyom, és egy 360 lóerős Audi motor található benne egy szekvenciális váltóval összekapcsolva.

Reiter Xymera

A Reiter Engineeringről:

A céget 2000-ben alapította a tapasztalt versenyző, Hans Reiter. A motorsport területén teljes körű tervezést, kivitelezést, prototípus építést és mérnöki munkát végez. Egy évvel később már elég nagy fába vágták a fejszéjüket, ugyanis GT1-es Lamborghini pályauatókat kezdtek fejleszteni és gyártani. 2006-ban GT3-as Lamborghiniket építettek, ami kevésbé nehéz, mint az, amivel kezdték. 2012-ben a Chevrolet Camaro versenyváltozatával bővült a portfolió. 2015-től kizárólag a KTM X-bow GT4-es autók fejlesztésével foglalkozik.

Az épített versenyautóik négy kontinensen, számos szériában teljesítenek sikerrel, például a Blancpain GT Seriesben, ADAC GT Mastersben, Asian GT-ben és a Pirelli World Challenge-ben. Régebben pedig a híres Le Mans-i 24 órás megmérettetésre is építettek autókat, több ismert gyártónak is.

A Reiter Xymera premierjéről még semmilyen információ nincs.

Kapcsolódó írások

2019 2022 Lamborghini Huracán, fekete, sárga, elölnézet, oldalról, balról
2019. január 08.
Már 5 éve, hogy a Lamborghini bemutatta a spanyolul hurrikán névre keresztelt szuperautóját. A sikertörténet nem áll meg, 2019-ben bemutatkozik a ráncfelvarrott változat
Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.

További hírek