Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-1 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Xymera néven érkezik az új Lamborghini

2019. január 02. | 16:39

A Reiter Engineering német tuningcég egy különleges terepjárót épít, amelyhez a Lamborghini Huracán szolgáltatja az alapot.

A német tuningcég YouTube csatornáján megjelent egy teaser videó, amelyben egyelőre csak felülnézetből mutatják meg a közelgő szuperautót, a technikai megoldásokról viszont annál többet árultak el. A felfüggesztést elöl és hátul is fekvő rugóstagokkal oldották meg, ami elég érdekesnek tűnik. A középen elhelyezett V10-es erőforrás - amely a hátsó kerekeket fogja hajtani - valószínűleg az Auditól érkezik, mondjuk az az 5,2 literes egység, amely az R8-ban is megtalálható. Ennek alapváltozata 570 lóerőt az erősebb pedig 620 lóerőt képes leadni, amelyhez egy szekvenciális váltó csatlakozik.

A gyengébb motor 3,1 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. A szénszálas kasztni összesen 1 000 kg körül lesz, vagyis a súly lóerő arány elég meggyőzőnek ígérkezik.

Az új Reiter Xymera kívülről nagyon hasonlít a KTM X-Bow versenyautóra. Ez persze nem véletlen, ugyanis a német tuningcég 2015 óta kizárólagosan épít, fejleszt és értékesíti a KTM X-bow GT4-es versenyautókat. Amely 999 kg-ot nyom, és egy 360 lóerős Audi motor található benne egy szekvenciális váltóval összekapcsolva.

A Reiter Engineeringről:

A céget 2000-ben alapította a tapasztalt versenyző, Hans Reiter. A motorsport területén teljes körű tervezést, kivitelezést, prototípus építést és mérnöki munkát végez. Egy évvel később már elég nagy fába vágták a fejszéjüket, ugyanis GT1-es Lamborghini pályauatókat kezdtek fejleszteni és gyártani. 2006-ban GT3-as Lamborghiniket építettek, ami kevésbé nehéz, mint az, amivel kezdték. 2012-ben a Chevrolet Camaro versenyváltozatával bővült a portfolió. 2015-től kizárólag a KTM X-bow GT4-es autók fejlesztésével foglalkozik.

Az épített versenyautóik négy kontinensen, számos szériában teljesítenek sikerrel, például a Blancpain GT Seriesben, ADAC GT Mastersben, Asian GT-ben és a Pirelli World Challenge-ben. Régebben pedig a híres Le Mans-i 24 órás megmérettetésre is építettek autókat, több ismert gyártónak is.

A Reiter Xymera premierjéről még semmilyen információ nincs.

Ezüst sólyom 8 hengerrel – 1959 Studebaker Silver Hawk A BMW új szupersportautón dolgozik!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!