Záróvonalon előzött meg egy civil rendőrautót, de volt más baj is

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-18, 13:51

A hölgy elég furcsa magyarázattal rukkolt elő az igazoltatása során.

A debreceni rendőrök 2020. február 17-én 10 óra körül éppen a 48-as számú főúton tartottak ellenőrzést, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy autós az Előzni tilos! jelzőtábla elhagyása után a záróvonalon átlépve megelőzi azt a civil rendőrkocsit, amiben ülnek.

A járőrök természetesen megállították a szabálytalankodó autóst, a hölgy az igazoltatása során azt mondta, hogy sem a táblát, sem a záróvonalat nem vette észre. A rendőrök nem hitték el, hogy a nő abban a pár másodpercben átmeneti vakságban szenvedett, ezért szabálysértési eljárást indítottak a renitens sofőrrel szemben.

Civil rendőrautó szemből
Civil rendőrautó (A kép illusztráció)

A rendőrök néhány órával később összefutottak Debrecenben egy motorossal, aki szemmel láthatóan nem volt a helyzet magaslatán, eléggé bizonytalanul imbolygott a kétkerekűjével. Gyorsan elő is került a szonda, ami pozitív értéket mutatott, miután a motoros belefújt. A férfival szemben büntetőeljárás indult.

Még ugyanaznap egy másik ittas sofőr is belefutott a rendőrök karjaiba a Kishegyesi úton. A 38 éves motorossal szemben közigazgatási eljárást indítottak az egyenruhások.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Szabálytalankodó sofőr
2020. január 07.
Karácsonykor sem tétlenkedett a yard.
Civil rendőrautó szemből
2019. december 10.
December 23-ig tart a Pofátlan(TAN)ítási akció.

További hírek