Zenélő nyomvonal lesz a 67-es főút egy szakaszán - VIDEÓ

Közzétéve:
2019-05-23, 14:14

Nem meglepő módon a Republic slágerét lehet majd hallani rajta

A magyarországi közúthálózat fejlesztésének keretében jelenleg is zajlik a 67-es út építése, mely a Balaton déli partján fekvő Balatonszemest és a horvát határ közelében elterülő Szigetvárt köti össze. A Kaposváron is áthaladó 2x2 sávos főút egy különleges funkciót is kap, hiszen az aszfaltba épített barázdák segítségével „zenélni” fog az úttest.

A SONLINE által megosztott videóban egy ideiglenes tesztre alkalmas szakaszt építettek ki ilyen módon, ahová a speciális burkolati elemeket az út szélére fektették. Ezzel pedig a Republic együttes örökzöld slágerének, a 67-es útnak egy részlete hallható, miközben egy autó áthalad a különleges, barázdált burkolati elemeken. A „muzsika” egyelőre egy rövid részletet idéz a magyar klasszikusból, a nyomvonal itt egyébként szélesebb lesz, így aki a csendet szereti, az kikerülheti a mókát. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a főút melyik szakaszán helyezik majd el végleges formájában ezt a kis játékot, ahogyan arra sem derült még fény, hogy milyen hosszú lesz a dallam.

A hanghatás egyébként 80 km/órás tempónál a legjobb, ekkor az ütem és a hangzás is egészen „valódinak” hat, ezzel pedig mindenképpen mosolyt tudna csalni az éppen arra haladó autósok arcára. Szita Károly, Kaposvár polgármestere kiemelte, hogy ez a nagyberuházás rendkívül fontos a régiónak, hiszen utat nyitott más, nagyobb beruházások lehetőségéhez.

Kapcsolódó írások

A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton
Az M7 autópálya egyik szakasza
2019. május 17.
Az autópálya munkálatai csak szeptemberben folytatódnak
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói
Brabus Mercedes S-osztály bütykös terepgumival
2019. május 28.
Eddig nem tudta az emberiség mi hiányzik a boldogsághoz: a 900 lóerős, terepjárásra is alkalmas Brabus limuzin