vasárnap - 2023. június 04.
19.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Az egyik legolcsóbb és legtartósabb népautó: Suzuki Swift 1.0 2002 - Tesztvideó

2021. szeptember 21. | 14:59

Egyre több az olcsó kisautó a használtpiacon, amiket autós mércével fillérekből tarthatunk fent. Ezek között itthon mégis a Suzuki Swift lett a legikonikusabb, egyfelől mert újkorában nagyon olcsó volt, másfelől mert Esztergomban gyártották, ezért a mi autónk.

Az utolsó kettes Swiftek legyártása óta eltelt 17, év és már akkoriban is nagyon elavultnak számítottak. Viszont 30 évvel ezelőtt, amikor új volt és népszerű, olcsó de tartós technikát kínált a népnek a Suzuki, ezzel uralva a kisautós, sőt sokáig az autós piacot Magyarországon. Mára nagy részüket elkezdte csúnyán enni a rozsda, illetve a gyenge passzív biztonság miatt a legtöbb balesetes példány már nem kelt életre.

Viszont a szép darabokat a mai napig be lehet vállalni, sőt, a különlegesebb darabokért már súlyos milliókat is elkérhetnek. Furcsa érzés az utcákat pár éve teljesen ellepő Swiftről ma azt állítani, hogy klasszikussá érett, pedig már vannak ilyen példányai. A magyar lélekhez hozzá is nőtt, és biztosan nem tűnik el nyomtalanul a történelemben.

Szigorítanák a plug-in hibridek állami támogatásának feltételeit Németországban F1: Toto Wolff szerint a Mercedes képes elkerülni, hogy feszültség legyen Hamilton és Russell között

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!