Datsun mesék II. - Datsun S30 Fairlady 1970 - Videó

Közzétéve:
2020-10-10, 10:07

A vigyázós pirosat próbáltam a drivingcampen!

Újabb próbakörök, újabb Datsun. Hát kinek lenne oka panaszra? Főleg, hogy ezúttal egy sokkal kezesebb bestia került hozzám mint Zöld színű testvére volt. Ebben az autóban minden patikára van újítva, a gyártó által kitalált módon lett restaurálva. Most volt lehetőségem a drivingcampen is kipróbálni ezt a gépet, természetesen csak nagyon óvatos módban! Még így is izgalmas volt és így is tudtam élvezni a kocsit, írott szavaim helyett pedig a továbbiakban beszéljen a videó, melyet cikkem mellé készítettem Neked!

Ha nem láttad volna a Datsun mesék első epizódját akkor ne szalaszd el az alkalmat, hiszen az egy igazán egyedi kocsi volt. A most hozzám kerülő gép már egy kicsit barátibb használatot biztosít. A tulajdonos nem is igazán használja pályára, inkább amolyan kirándulós autó, ami alá is lett támasztva szépen, hiszen már Norvégiát is megjárták vele lábon, oda vissza.

Mi kell ahhoz, hogy egy 50 éves autóban agyvérzés és gerincsérv nélkül lenyomj egy ilyen túrát? Hát nem is egy dolog, persze csak az eredeti részletek megőrzésével. Először is ahogy a zöldben, úgy ebben a kocsiban is egy L28-as hathengeres motor dolgozik, amely 150-160 lóerőt ad le az 1000 kg körüli kocsi hátsótengelyére. Az 50 éves futómű is kapott egy kis frissítést, hiszen gázos gátlók kerültek az autó alá. Minden más egy két kivétellel a lemezek alatt gyári maradt, eredeti a hang, eredetiek a szagok, eredeti az élmény.

A motortérben egyetlen módosítás van, amely a hűtő, hiszen abból kapott egy fokkal modernebb Mishimoto darabot a gép, ezen felül még a gyári elemlámpa is a helyén van. A beltérbe érkezve ismét bőr borítások fogadják az embert, ám most a gyári vagy 350Z ülések helyett egy Porsche Boxster üléseibe huppanhat az ember. Ezek érzetre magasabbak, mint a 350Z vagy akár a gyári ülések, Én nem feltétlenül ezt választottam volna, a Z jobban tetszett na! Van az autóban továbbá szervó, ami rettentően megkönnyíti és élvezetessé teszi a vezetést, természetesen Nardi, kényelmes bőr borítással, amelyhez illő Nardi váltógombot is talál az ember ha tovább siklik a szeme a kocsiban. Akad már egy modern 1 dines fejegység is, valamint a pedálok is kényelmesebb pozícióban találhatóak és könnyebb is nyomkodni őket

Kapcsolódó írások

Dwayne Ho S30 tuning elölről
2018. október 02.
Ennél az S30-nál a súlyos elmebaj jelei mutatkoznak. Azt hiszem, ezt nevezik igazi fanatizmusnak.
1972 Datsun S30 szemből
2020. szeptember 04.
Főleg, ha egy 50 éves Datsunnal jársz.

További hírek