Ez Mercedes, nem Merga: Mercedes-Benz C350 2006 - VIDEÓ

Kozma Ádám
Közzétéve:
2020-10-07, 18:00

Szilárd Mercedes kombija ledönti az előítéleteket, avagy bár minden autónak ilyen sorsa lenne.

Legújabb videónkban Szilárd elmeséli nekünk, hogyan bukkant rá erre a példányra, mi volt az első buktató és megérte-e egyáltalán belevágni a dologba. Szerencsére a sztori közben én is kipróbálhattam a 272 lovas öreg német prémiumot, és meghallgattuk, hogyan muzsikál a V6.

Amennyiben nem indul el a videó kattints erre a linkre.

A márka kettős megítélése sok vitát, sőt, fórumokon zajló háborút hozott már az elmúlt évtizedekben. Rengeteg ezredforduló utáni, kereklámpás példány szaladgál a magyar utakon változatos, de többnyire borzalmasan szakadt állapotban. Ezek a középkorú, sokat futott példányok megannyi bosszúságot okoznak elérhető árú prémiumot kereső autóvásárlók körében, hiszen a Mercedesek történelembe égett tartóssága már korántsem annyira igaz. Igen, régen minden jobb volt, az autógyártók közül is voltak, akik generációk számára gyártottak egy járművet, azonban mára már minden a fogyasztói társadalom gyorsan változó igényeire készül.

Mégis, akadnak olyan példányok, amik nem a lesajnált napi használati eszközök között végzik. Gondos gazdájuk figyelmesen óvta őket, a lelkiismeretes szerelő is rendszeresen karbantartotta, így olyan állapotban maradhatott fenn, ami büszkén viselheti a motorháztetőn tündöklő csillagot.

Szilárd autója pontosan erről szól. Egy különleges példány, amit egy hírhedt, de már javított V6-os motor hajt, ritka párosításban egy manuális váltóval. Talán pont ez a különleges összeállítás az oka annak, hogy mindig arra érdemes kezek alatt élte életét, középkorúan is megőrizte fiatalos állapotát.

Bár az évek alatt itt-ott fényesebbre kopott anyagok nem feledtetik velünk, hogy bizony sok éve rója már az utakat, a kiváló külső és remek műszaki állapot meghazudtolja a sztereotípiákat. Talán egyszer ez a Mercedes olyan megőrzött állapotú autó lehet, mint Robi VW Karmann Ghia modellje?

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.

További hírek