Ez Mercedes, nem Merga: Mercedes-Benz C350 2006 - VIDEÓ

Kozma Ádám
Közzétéve:
2020-10-07, 18:00

Szilárd Mercedes kombija ledönti az előítéleteket, avagy bár minden autónak ilyen sorsa lenne.

Legújabb videónkban Szilárd elmeséli nekünk, hogyan bukkant rá erre a példányra, mi volt az első buktató és megérte-e egyáltalán belevágni a dologba. Szerencsére a sztori közben én is kipróbálhattam a 272 lovas öreg német prémiumot, és meghallgattuk, hogyan muzsikál a V6.

Amennyiben nem indul el a videó kattints erre a linkre.

A márka kettős megítélése sok vitát, sőt, fórumokon zajló háborút hozott már az elmúlt évtizedekben. Rengeteg ezredforduló utáni, kereklámpás példány szaladgál a magyar utakon változatos, de többnyire borzalmasan szakadt állapotban. Ezek a középkorú, sokat futott példányok megannyi bosszúságot okoznak elérhető árú prémiumot kereső autóvásárlók körében, hiszen a Mercedesek történelembe égett tartóssága már korántsem annyira igaz. Igen, régen minden jobb volt, az autógyártók közül is voltak, akik generációk számára gyártottak egy járművet, azonban mára már minden a fogyasztói társadalom gyorsan változó igényeire készül.

Mégis, akadnak olyan példányok, amik nem a lesajnált napi használati eszközök között végzik. Gondos gazdájuk figyelmesen óvta őket, a lelkiismeretes szerelő is rendszeresen karbantartotta, így olyan állapotban maradhatott fenn, ami büszkén viselheti a motorháztetőn tündöklő csillagot.

Szilárd autója pontosan erről szól. Egy különleges példány, amit egy hírhedt, de már javított V6-os motor hajt, ritka párosításban egy manuális váltóval. Talán pont ez a különleges összeállítás az oka annak, hogy mindig arra érdemes kezek alatt élte életét, középkorúan is megőrizte fiatalos állapotát.

Bár az évek alatt itt-ott fényesebbre kopott anyagok nem feledtetik velünk, hogy bizony sok éve rója már az utakat, a kiváló külső és remek műszaki állapot meghazudtolja a sztereotípiákat. Talán egyszer ez a Mercedes olyan megőrzött állapotú autó lehet, mint Robi VW Karmann Ghia modellje?

Kapcsolódó írások

Mercedes C-class 2021
2021. február 23.
Online rántották le a leplet az új Mercedes-Benz friss modelljéről.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek