vasárnap - 2022. October 02.
18 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Mondj jobbat, ha tudsz! Fiat Multipla 2005 – Teszt és videó

Sokszor felmerül bennem ebben az elszúrt világban, hogy a túlhajszolt kényelem miatt elengedtünk olyan autózási formákat, amik fenntarthatók lennének. A városi kisautók helyett is és a tökéletes családi MPV-k helyett is háromtonnás förmedvényekkel járunk, pedig voltak korszakalkotó autók, amiknek csak egy kis fény kellett volna, és ma egy szebb világot élhetnénk. Ilyen a Fiat Multipla is.

Persze lehet röhögni, hogy csúnya, de nem is tudom milyen alapon, amikor napjainkban X6-os BMW-k és GLE Mercedesek rohangálnak. Mindkettőtől bélcsavarodással fűszerezett szembevérzést lehet kapni, ezzel szemben a Multipla továbbra sem szép, de indokolt minden szeglete. A mérnökök nem adták fel, konzervatívabb és elviselhetőbb lett a második generációra, de addigra mindenki elfelejtette és csak pár ember foglalkozik velük. Azok, akik tudják, mi a jó.

Talán felsőbbrendűnek érzem magam, amiért ezt a tudást birtoklom, főleg az átlagos SUV-vásárlókkal szemben. De megpróbálom neked is átadni ezt a tudást és ha nem is győzlek meg arról, hogy vegyél Multiplát, én már annak is örülök, hogy tudod, milyen egy igazán racionális autó.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!