szombat - 2023. szeptember 23.
19.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Öreg Cayenne nem vén Cayenne: Porsche Cayenne S 4.2 V8 dízel 2013 - Tesztvideó

2021. október 05. | 15:56

Mennyit ér egy nyolc éves, sokat látott dízel Cayenne? És vajon használati értéke arányos-e a piaci értékével? Ezekre kerestük a választ.

Ez a Porsche Cayenne pályafutása során kapott már hideget-meleget, bár fogalmazhatunk úgy, hogy az autóra nem igazán figyeltek oda. A külseje erről máris egész sokat elárult, hiszen találtunk rajta kisebb parkolási sérüléseket, meghúzásokat és lakk kopást is több helyen.

Ez a 4,2-es, V8-as duplaturbós motor 382 lóerőt, és a maga idejében kimagasló, 850 Nm-es nyomatékot teljesít. Ez ma sem piskóta, de 2013-ban a Bentley Mulsanne és a Bugatti Veyron tudott hasonlót produkálni. Ha azonban belegondolunk, hogy a Cayenne S ezen autók árának töredékéért volt kapható, akkor egyből látszik, hogy már újonnan egészen jó ár-érték aránnyal büszkélkedhetett a nemes dízel paripa. Közkedvelt is volt ez a motor, ennek eggyel gyengébb változatát szerelték többek közt a Volkswagen Touaregbe, valamint az Audi A8 és Q7 modellekbe egyaránt.

A Cayenne olyannyira közkedveltté vált, hogy uralkodó pozícióra tört a stuttgarti gyártó termékpalettáján, és mondhatni a legmegfelelőbb pillanatban adott egy hatalmas löketet a Porschénak.

Nézd meg videónkat és kiderül, hogy milyen típushibákra érdemes figyelni!

A Honda elárulta, mikor érkezik az új Civic Type R Már teszteli a Mazda a Toyota Yaris átemblémázott változatát

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!