vasárnap - 2022. October 02.
13.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Pápaszemes Patkolás I.: Mercedes-Benz E 220 CDI 2002 - VIDEÓ

Van, akinek a W210-es legenda, van, akinek átok, én mégis ezzel fogok járni minden nap.

20 éves dízelt venni manapság minimum őrültség, de van, aki szerint egyenesen emberiség elleni bűntett, ugyanakkor hosszabb utazásokhoz még mindig kifejezetten gazdaságosak lehetnek az öreg gázolajos technikák. Hát még akkor, ha az ember kis pénzből akar magának többfunkciós közlekedési eszközt venni, mint én, aki 5-600 ezer forint körül venne, majd pár hónap alatt rendbe tenne magának egy autót úgy, hogy a végeredmény ne legyen több 1 milliónál. Ezt a gondolatot pedig egy jól ismert csatakiáltással zártam: „Fogd meg a söröm!”

Az évi 20-30 ezer kilométeres futás miatt, valamivel a magyarországi átlag felett használom az autómat, ezért eljött az idő, amikor szeretett Subarum kímélése érdekében szükségem lett egy közlekedős autóra. A vezetési élmény számomra fontos, de nem csak az a fajta élmény nyújt számomra élvezetet, amit a könnyű összkerekes (vagy épp hátsókerekes) turbós, betonkemény futóművel feltuningolt japán technika nyújt.

Mercedes és Subaru

Minden szempont előtt az volt a cél, hogy ne olyan típust válasszak, ami rohad (ez nem jött be), mert a lakatolás és fényezés drága, macerás és rengeteg munkával jár. A következő szempont, ha már dízel autót veszek, akkor legyen benne egy legendásan megbízható motor. A költségkeret miatt az 1,9 TDI (akár PD) motorral szerelt, VW-konszernhez tartozó darabok tűntek értelmes választásnak, az alkatrészek és a szervizháttér szempontjából.

Azonban jó szokásomhoz híven, egy viszonylag hirtelen jött ötlet után vettem inkább egy Mercedest. Mentségemre szóljon, hogy bár a típus hajlamos rozsdapor formájában szublimálni, az adott autó egészen jó állapotban maradt fenn, ráadásul a 220 CDI motor sem kevésbé híresen strapabíró, mint az VW 1,9 TDI-je.

Az első pillantásra feltűnt, hogy van baja bőven, bár szépen jár a motor csak néha jön meg az ereje, a futómű lóg, itt ott már vannak rozsdafoltok és még a kardánalagút is ki van ülve benne, de mégsem rossz vele közlekedni. Sőt, méltóságteljesen vonul a kivénhedt és sokat látott matuzsálem, ami még ebben az állapotban is komfortos közlekedési eszköz.

Mercedes kombi oldalról

Első körben meglátogattam vele Marcit, aki elmondja, miért nem szabad olyan kifinomult üzleti érzékkel autót vásárolni, ahogyan én tettem. A következő részben konkretizáljuk a hibákat a Mercedesre szakosodott szerelővel, aki elmondja, mennyibe kerülne az autó rendbe tétele. Szó lesz arról is, hogy miért volt legendás és mitől vált a márka hullócsillagává a típus, mire figyeljen az, aki ilyen modell vásárlásában töri a fejét, mik a jellemző típushibái.

Az én konkrét célom ezzel az autóval kapcsolatban egy műszakilag és optikailag jó állapotú, napi és hosszabb távú használatban is helytálló, nagy helykapacitású, ugyanakkor gazdaságosan üzemeltethető igásló, amit néhány évig nyugodtan használhatok. A sorozat lépésről lépésre követi majd a folyamatot az előkészületektől, a hibajavításokon át az optikai állapot rendbetételéig, aminek a végén remélem, mindenki örülni fog, főleg én!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!