2023. december 27. | 16:05

Alfa Romeo Milano

Következő

Az Alfa nem gyakran dob új modellt piacra, ám ha megteszi, biztosan valami érdekesre számíthatunk. Mivel a Stelvio és a Tonale is a maga nemében sikeresnek bizonyult, a kérdés már csak az volt, mikor számíthatunk az elektromobilitás térnyerésére az olaszoknál.

Nos, az első fecske épp a Tonale Plug-in Hybrid Q4 lett a hátsó tengely meghajtásáért felelős 90 kW-os villanymotorral, amit egy 15,5 kWh-s akkupakk lát el energiával, így a zöld rendszámos crossover akár 60 tisztán elektromos kilométer megtételére is képes egyetlen töltéssel. Azonban már korábban jelezték az olaszok, hogy nem kell sokat várni egy teljesen villanyos modell érkezésére, ám eddig ügyesen titokban tartották, hogy mit értenek ezalatt, így többféle pletyka is napvilágot látott.

Végül azoknak lett igaza, akik egy teljesen új modell érkezésére számítottak. Eleinte egy beharangozó videó miatt mindenki a Brennero névre készült, ám végül Milano lesz a villany-SUV keresztneve. Az olasz város neve nem véletlen, ugyanis itt alapították a márkát még 1910-ben, ez előtt igyekszik tisztelegni az első elektromos Alfa.

Bár a specifikációk és a dizájn is kérdéses még, az első infól alapján a modell a Jeep Avenger és a Fiat 600e édestestvéreként 54 kWh-s akkut, illetve egymotoros változatban egy 156 lóerős elektromos motort kaphat, míg a Q4 kiegészítőnévvel ellátott Milano mindkét tengelyére jut majd egy-egy motor, az összteljesítmény pedig 200 lóerő felett lesz.

Forrás: Alfa Romeo
Következő
Nyitókép: MG