2023. május 28. | 08:35

Lamborghini Huracán Sterrato

Következő

A Huracánnak több változata is van, különböző teljesítményszintekkel, valamint nyitható tetővel. Ennek alapjaira építették a terepesített változatot is, ami nem csak a fényezetlen műanyag toldatokban tér el a társaitól. 

A Sterrato hosszabb, szélesebb és magasabb is egy mezei Huracánnál, de az első és a hátsó nyomtávja is szélesebb. A V10-es motort itt kicsit visszafogták a strapabíróság érdekében, így „csak" 610 lóerőt és 565 Nm-t produkál.

Elöl 235/40 R19-es, hátul pedig 285/40 R19-es gumikat tettek rá, valamint megkapta a MagneRide gátlókat, amikben a folyadékban fémrészecskéket elektromágneses impulzusokkal kontrollálnak, így lesz adaptív a csillapítás a körülményeknek megfelelően.

Természetesen ez is összkerékhajtású, a hasmagassága pedig 44 mm-rel magasabb az alapverziókhoz képest. Hátul önzáró mechanikus differenciálmű dolgozik alatta, a hajtásban pedig egy hétsebességes automata váltó vesz részt.

Ezektől függetlenül még mindig egy piszkosul gyors sportautó tud lenni, százra 3,4 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig 260 km/óránál van.

Sterrato
Forrás: Lamborghini
Következő
Nyitókép: Porsche