2024. február 07. | 09:48

7. Dacia Sandero Stepway, Renault Clio és Opel Corsa – 5,99 millió forint

Következő

A tavalyi hetedik Duster idén 6,2 millió forintos árával kiszorult a listáról, helyét három modell vette át. Ezek a Dacia Sandero Stepway, Renault Clio és az Opel Corsa.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy míg előbbi kettő 5 999 000 Ft-ba kerül, addig utóbbi ezeknél 9 ezer forinttal olcsóbb, így szigorúan véve a Corsát illetné a hatodik hely, de ilyen összegnél ezt elenyésző különbségnek vesszük, ezért a megosztott helyezés mellett döntöttünk - már csak azért is, mert van némi turpisság itt-ott.

A Dacia esetében az árazás érdekes, mert a listaár a TCe 90-es, Essential alapfelszereltségű modellnél 6,289 millió forint, azonban 0%-os THM-es forint alapú finanszírozással ez 5,999 millióra csökken – így kissé kakukktojás a Dacia kisautójából lett crossover. A Renault-nál sem teljesen egyszerű a helyzet, az új Clio alapára ugyanis 6,399 millió forint, ám az importőr készletes autóknál legalább 400 ezer forintos kedvezményt biztosít, így az SCe 65 motoros Authentic modell ára áll meg 5 999 000 Ft-nál.

Ezért cserébe jár LED fényszóró, tempomat, eső- és fényérzékelő, elektromosan állítható és fűthető külső tükrök, manuális klíma, álíltható kormány és vezetőülés, valamint elektromos első ablakemelők. Érdekes, de a Dacia ellátmánya ezért a pénzért némiképp szerényebb: manuálisan állítható tükröket kapunk csak és az esőérzékelős ablaktörlőkről is le kell mondanunk, viszont 15 helyett 16 colos acél felnikkel szerelik a modellt.

A Corsánál is trükközik az importőr az árral, ugyanis az 1,2 literes, 75 lóerős ötajtós alapváltozat legkevesebb 6,19 millió forintot kóstál, amire 200 ezer forint kedvezmény jár „Opel finanszírozás” választása esetén. Ez viszont fix kamatozású, legkevesebb 11,92%-os THM-es hitellel terhelt autót jelent, vagyis szigorúan véve mégsem fér a Corsa a TOP 7-es listára, hisz így vagy úgy, de többet kell érte fizetni, mint hatmillió.

Forrás: Opel
Forrás: Opel
Következő
Borítókép: Dacia