2020. szeptember 24. | 12:58

Az új modell elképesztően erős lesz, de az első Model S Plaid kivitelek majd csak 2021 végén érkeznek a tervek szerint.

Hosszú várakozás után végre lehullt a lepel a Tesla Model S Plaid kivitelről, amivel kapcsolatban több fontos újítás látott napvilágot. Az amerikai cég számára sürgős volt a frissítés, hiszen a Lucid Motors nemrég bejelentette a 830 kilométer hatótávolsággal rendelkező Lucid Air modellt, ami erős riválisa lehet a Model S-nek.

A most bemutatott Model S Plaid három villanymotorral összesen több mint 1100 lóerős lesz, ami 0-ról 100 km/órára kevesebb mint 2 másodperc alatt gyorsítja fel az autót. A maximális sebessége emellett 320 km/h lesz, teljes töltéssel pedig akár 800 kilométernél is többet futhat. A Tesla állítása szerint ez lehet a világ leggyorsabb és legerősebb elektromos sorozatgyártású autója. Elképesztő, hogy a már korábban említett Lucid Air negyedmérföldes sprintjét is lenyomta. A kaliforniaiak autója 9,3 alatt, míg a Tesla új modellje mindössze 9 másodperc alatt teljesítette ugyanezt a kihívást.

Ha esetleg nem indul el a videó, kattints és nézd meg a YouTube videómegosztó oldalon.

Elon Musk természetesen személyesen jelentette be az új jövevényt, amely kapcsán eldicsekedett azzal is, hogy az elektromos autót megfuttatták a Laguna Seca pályán is, ahol három másodperccel jobb időt ért el, mint a Lucid Air. A prototípus tavaly szeptemberi 1:36.55-ös idejét pedig 1:30.3-as köridőre sikerült megjavítani, ami elég nagy ugrásnak számít. Korábban még a Nürburgringen is kipróbálták ezt az új, erősebb típust, ami akkor még egy kisebb aerodinamikai csomagot is kapott és valószínűleg még visszatérnek a pályára.

Habár ennek ára még eléggé borsosra sikeredett, hiszen az Egyesült Államokban 139 990 dollárról indulnak az árak, ami az aktuális, mai árfolyamok mellett 43 millió forintot jelent átszámolva. Musk emellett bejelentette, hogy dolgoznak egy olyan technológián is, amely lehetővé tenné megfizethető árú elektromos autók gyártását is, ami mint mondta, mindig is céljuk volt. Ezek a járművek mindössze 8-10 millió forintos áron mozognának a tervek szerint, köszönhetően egy új akkumulátornak és egy újszerű gyártási módszernek. Ezen kívül a berlini gyár is sokkal inkább megkönnyítené az európai értékesítést, de mondjuk ez még bőven a jövő zenéje.

Amennyiben érdekel a Tesla Model S, nézd meg az alábbi videónkat.

Ha esetleg nem indul el a videó, kattints és nézd meg saját YouTube csatornánkon.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).