2022. február 24. | 12:42

A Stuttgart mellett lévő gyárban készülhet majd a 718-as modell villanyosított utódja.

500 millió eurós befektetéssel bővíti Zuffenhausenben lévő gyáregységét Porsche, ahol a német márka elektromos modelljei készülhetnek majd a jövőben. A hírek szerint jövőre megkezdődhet a Porsche 718 villanyosított utódjának gyártása is. A Porsche 2025-re az eladásainak egyharmadát tisztán elektromos autókkal oldaná meg, ezt a mutatót 2030-ra a globális értékesítés kétharmadára emelnék fel.

Az új elektromos Porsche sorozatgyártását egy évvel el kellett halasztani, egyrészt a projekt technológiai összetettsége, valamint a Volkswagen Csoport más márkaival való hosszadalmas koordináció miatt. A tisztán elektromos 718-asokat a 2021-es Müncheni Autószalonon bemutatott Porsche Mission R versenyautó-koncepció alapján gyárthatják majd. A tervek szerint az autó 400 kilométeres hatótávval lesz elérhető, és a Porsche és az Audi által közösen fejlesztett prémium elektromos platformra (PPE) épülhet.

Az akkumulátorok beszállításához a Porsche a finn Valmet nevű céggel lép együttműködésbe. Ehhez egy új gyáregység épül majd a németországi Kirchardtban, a beruházással 160 új munkahely jön majd létre.

A német autógyártó nagyjából egy évvel ezelőtt megosztott néhány részletet az elektromos kínálatát érintő fejlesztésekkel kapcsolatban. A stuttgarti vállalat a grafit helyett szilikon anódok használatát vizsgálja az akkumulátorokban, melyek növelik az energiasűrűséget és csökkentik a töltési időt. Az akkumulátorfejlesztési program mellett a Porsche a saját gyorstöltő-hálózatán is dolgozik, melyet Európa fő útvonalai mentén kíván létesíteni.