A Delta Properties angol vállalat 2019-ben befejezte az M49-es autópályához csatlakozó útszakasz munkálatait. A beruházás 50 millió fontba került, ám az elmúlt két évben egyetlen jármű sem használhatta az utat, mivel az nem csatlakozik a meglévő úthálózathoz. Az eredeti terv szerint az M49 forgalmának egy részét akarták ezen a csomóponton átvezetni. Az autópálya kiemelten fontos kereskedelmi útvonalnak számít, a környéken elhelyezkedő elosztóközpontokat ugyanis többek között az Amazon, a Lidl vagy a Tesco is használja.

Az útszakasz jelenlegi kihasználatlansága arra késztette a helyi lakosokat, hogy felháborodott leveleket küldjenek a hatóságoknak és a sajtónak, hátha ezzel sürgetően tudnak hatni a kivitelezőre. A jelentős mértékű csúszás mögött valószínűleg a COVID-19 világjárvány, valamint a Brexit miatt fellépő nyersanyag, illetve kamionsofőr hiány negatív hatásai állhatnak.

elhagyatott út

A Drivetribe oldalán közzétett írás alatt érdekes kommentek születtek. A hozzászólok között van olyan, aki minden érintettnek egy tökönrúgást javasol, vannak azonban olyanok is, akik egy IndyCar vagy NASCAR versenypályát látnak az egyelőre kihasználatlan építményben.