2021. november 19. | 13:10

A politikus autók iránti szeretete nem áll meg a benzineseknél

A General Motors által épített Factory ZERO nevű gyárat most avatták fel, az eseményen Joe Biden amerikai elnök is részt vett, sőt, beszédet is mondott. A jeles napon az USA első embere tesztvezetésre indult az 1000 lóerős elektromos Hummerrel, ami eléggé elnyerte tetszését.

A C-Spantól származó felvételeken az látható, ahogy a Biden bepattan a volán mögé, aztán jó 10 percen keresztül körözget az elektromos meghajtású óriással. A tesztvezetés a Factory ZERO területén történt, ami annak ellenére, hogy viszonylag kicsi, nem akadályozta meg Donald Trump utódját abban, hogy elszórakoztassa magát, még a crab mode-ot is kipróbálta.

A GM tájékoztatása szerint a három villanymotor csúcsteljesítménye 1000 lóerő, ami összkerékhajtással, aktív felfüggesztéssel és 15 990 Nm-es csúcsnyomatékkal társul. A vállalat új üzemében készül majd a 2022-es GMC Hummer elektromos pickup, a 2024-es GMC Hummer elektromos SUV és a villanyos hajtáslánccal szerelt Chevrolet Silverado.

Amikor a Factory ZERO teljes kapacitással működik, több mint 2200 embert tud foglalkoztatni. Elsőként az elektromos Hummer kerül ott gyártásba, ami a GM moduláris Ultium platformjára épül, a többi említett modellel egyetemben. Az újonnan kifejlesztett architektúra magában foglal mindent, ami az elektromos járművek gyártásához szükséges, beleértve az akkumulátorcellákat, modulokat, csomagokat, meghajtóegységeket, EV-motorokat és integrált teljesítményelektronikát

A GM becslése szerint a villanyosított Hummer hatótávolsága az autó bejelentésekor meghaladta az 560 kilométert. A MyChevrolet Appon keresztül kiszivárgott információkból azonban kiderült, hogy az egy teljes feltöltéssel megtehető tényleges távolság valójában 538 kilométer lenne. Az elektromos pickup hivatalos, EPA által becsült hatótávolsága jelenleg még nem áll rendelkezésre.