Joe Biden úgy érezte, hogy itt az ideje kicsit felrázni az elnöki kampányát. Az elnökjelölt úgy tett bizonyságot a patriotizmusáról, hogy megmutatta az USA-ban élő szavazóknak azt a hamisítatlan amerikai álomautót, amit az apjától kapott nászajándékba. Joe Biden autója nem más, mint egy 1967-es Chevrolet Corvette Sting Ray.

Joe Biden az 1967-es Chevrolet Corvette Sting Ray volánja mögött

Ha fogalmad sincs arról, ki az a Joe Biden, akkor gyorsan összefoglalom a lényeget. A 77 éves politikus volt az Amerikai Egyesült Államok 47. alelnöke Barack Obama elnöksége alatt, 2009. és 2017. január 20. között töltött be ezt a tisztséget. A 2020-as elnökválasztáson pedig nem más, mint Biden lesz Donald Trump elnök demokrata kihívója.

Ennyit a politikai részről, koncentráljunk inkább Biden álomautójára, melynek láttán az amerikai autóimádók szíve biztos nagyot dobban, a Chevy rajongóinak esetében ez bizton állítható. A képeken és a videón megcsodálható jármű egy zöld színű Chevrolet Corvette (C2) Sting Ray, gyártási éve 1967.

Biden az autó eredeti tulajdonosa, amit nászajándékba kapott az apjától, aki egykoron egy Chevrolet-kereskedésben dolgozott. A politikus gyakran panaszkodott arról, hogy amíg alelnök volt, biztonsági okokból nem engedték meg neki, hogy úgy istenesen meghajtsa a klasszikus Corvette modellt.

A kocsi büszke tulajdonosa Jay Lenónak azt mondta, hogy egyszer 160 mérföld/órával, tehát 257 kilométer/órával közlekedett, miközben a Sting Rayt vezette. Az alább megtekinthető videóban Biden már előre tekint, azt mondja, Amerika képes lehet a globális autópiac uralására a 21. században, amennyiben az elektromos autózást és az elektromos autók gyártását helyezi előtérbe. Ha a videó netán nem indulna el, ide kattintva megnézheted.

Az elnökjelölt egy érdekes infómorzsát is elkotyogott. Állítása szerint már megmondták neki, hogy a Chevrolet dolgozik egy olyan elektromos Corvette modellen, melynek végsebessége 200 mérföld/óra, azaz 322 kilométer/óra lesz. A Chevrolet hivatalosan még nem jelentett be semmi ilyet, de már készült videó a 800 lóerős elektromos változatról, amit a Genovation Cars munkatársai alakítottak át.