Két olyan limitált modell is érkezik a nemrégiben bemutatott ID.Buzz-ból, ami az idén érkező Star Wars: Obi-Wan Kenobi sorozat farvizén szerezhet magának rajongókat. A fotók alapján nincs is kétség a siker felől, ráadásul végre egyenlőség van az erőben a franchise terén, hiszen az ID.Buzz ‘Light Side Edition’ a jedik rajongóit ragadja magával, ID.Buzz ‘Dark Side Edition’ viszont a sötét oldal követőit csábítja el.

ID.Buzz Star Wars Obi-Kenobi változatok
Kép: Volkswagen

Annyira talán nem is meglepő a limitált széria érkezése, hiszen már a bemutatón kiderült, hogy a típus hivatalos márkanagykövete az az Ewan McGregor lett, aki a ma, május 27-én debütáló új sorozat főszereplője.

ID.Buzz Star Wars Obi-Kenobi változatok
Kép: Volkswagen

Az autók tervezésében segítségül hívták a Lucasfilm szakembereit is, hogy a végeredmény a rajongók számára hiteles legyen. A külső dizájnt a sorozat két fő karaktere, Obi-Wan Kenobi és Dart Vader inspirálta. Még a típust jelölő ID.BUZZ felirat is olyan részletté vált, ami tiszteletét teszi a Csillagok Háborúja univerzum előtt, hiszen a klasszikus Aurebesh betűtípussal került az autó hátuljára.

ID.Buzz Star Wars Obi-Kenobi változatok
Kép: Volkswagen

A Kenobi mester által inspirált változat személyszállító alapokra épül, bézs alapszínét a Jedi köpeny adta, a felső rész króm elemei pedig az univerzum űrhajóinak és a robotjainak megjelenésére utal. Az autó oldalán végigfutó, az első lámpákba érkező kék vonal a Kenobi kék fénykardját szimbolizálja. Az autó alá kék LED világítást szereltek, ami a kékre színezett üvegekkel harmonizál. Az oldalsó üvegeken a lázadók logója látható, a 21 colos kerekek pedig ugyancsak egyedi színezést kaptak.

ID.Buzz Star Wars Obi-Kenobi változatok
Kép: Volkswagen

Vader nagyúrnak egy teherváltozatból átépített ID.Buzz-t szánt a VW-Lucasfilm dizájner csapat. Az alul fényes, felül mattfekete karosszéria vörös betétekkel lett kiegészítve. Kenobi járgányához hasonlóan itt is végig fut az autó oldalától a lámpáig tartó fényszabjára utaló csík, nyilván vörös színben, ahogy az a sith lovag fegyverére jellemző. A jedi modellhez hasonlóan itt is 21 colos kerekeket látunk, de a vörös-fekete színekben, ahogy azt a az oldal üvegen látható birodalmi logo mellé elvárnánk.

A modellek már rendelhetők az európai piacon, a sorozat pedig megtekinthető a Disney+ csatornán.