Bár a Tesla nem tegnap kezdte az autógyártást, ám a tulajdonosok továbbra is tapasztalnak minőségi problémákat a cég autóival kapcsolatban. Elon Musk már többször is ígéretet tett arra, hogy egyszer és mindenkorra megoldják ezt a kérdést, azonban úgy tűnik, eddig ez nem sikerült, hiszen szeptemberben a JD Power Initial Quality Study (IQS) tanulmányából kiderült, hogy ami a minőséget illeti, a Tesla jóval az átlag alatt van. Akad azonban olyan, aki megunta az beváltatlan ígéreteket, és a problémák megoldását inkább saját kezébe vette.

Tuomas Katainen úgy döntött, egy egészen extrém módját választja annak, hogy kifejezze elégedetlenségét a tulajdonában lévő Model S minőségével és a Tesla által kínált szervizszolgáltatásokkal kapcsolatban. A finn úriember ugyanis nemes egyszerűséggel felrobbantotta az autóját.

A videóból kiderült, hogy Katainen eleinte kimondottan elégedett volt a Teslájával. Aztán a műszerfalon elkezdtek felvillanni a különféle hibakódok, így végül kénytelen volt elvontatni a Model S-t a legközelebbi márkakereskedésbe. Egy hónap várt a szerviz visszajelzésére, majd a Tesla közölte a tulajdonossal, hogy nincs más megoldás, ki kell cserélni az akkumulátorcsomagot, aminek költsége 20 ezer euró (aktuális árfolyamon átváltva 7,3 millió forint). Mivel Katainen autójára már nem volt érvényes a garancia, így a javítás teljes költségét neki kellett volna finanszíroznia.

Ahelyett, hogy belevágott volna a javításba, Katainen úgy döntött, hogy inkább az egyetlen logikus utat választja: 30 kiló dinamittal felrobbantja a Teslát. Az amerikai cég vezérigazgatója iránti megvetése jeléül pedig egy Elon Muskra hasonlító babát ültetett az autóba, mielőtt megkezdődött volna a tűzijáték. A robbanás rendkívül hatékonyra sikerült, és a Tesla Model S-ből nagyon kevés maradt.