hétfő - 2023. január 30.
1 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 672 Ft
D 690 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A BMW felfedte az első i4 modell külső dizájnját - KÉPEK

2021. március 17. | 12:56

A tisztán elektromos meghajtású autó többféle kivitelben lesz elérhető.

A BMW-csoport évértékelő konferenciáján mutatta meg magát a nagyközönségnek az első BMW i4. Az újdonság egy tisztán elektromos meghajtású, négyajtós Gran Coupé modellként érkezik meg az idei évben a piacra, portfólióján többek között egy BMW M Performance kiadással.

„Sportos formanyelvével, kategóriaetalon menetdinamikai tulajdonságaival és zéró emissziójával a BMW i4 vérbeli BMW modell, amelynek köszönhetően a márka szíve immár tisztán elektromosan ver” – mondta a kocsiról Pieter Nota, aki egy személyben felel a BMW, a MINI és a Rolls-Royce márkák értékesítési hálózatáért, globális marketingjéért és ügyfélszolgálati részlegeiért.

A BMW i4 többféle változatban lesz elérhető, a villanyautó tisztán elektromos hatótávja akár az 590 kilométert is elérheti egyetlen feltöltéssel a WLTP mérései szerint. 390 kW/530 lóerő maximális teljesítményével a BMW i4 körülbelül 4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára. A modell további részleteit a következő hetekben jelenti be a gyártó.

Az i4-nek két komoly német riválisa is lesz, az egyik a Mercedes-Benz EQE, a másik pedig a Volkswagen ID Vizzion tanulmányautó sorozatgyártott változata, amelyet Aero-B néven is emlegetnek. Az ID.6 szedán kivitele a Passat méretosztályát örökli, belső helykínálat szempontjából azonban a tágasabb Phaetonra hajaz. A VW új villanyszedánja kétféle hajtással lesz elérhető, az olcsóbb változatokat egyetlen elektromos motorral szerelik, ami a hátsó tengelyt hajtja meg. Az összkerék-meghajtású kivitelekben pedig két darab villanymotor kap helyet. A későbbiekben érkező performance modell 5,6 másodperc alatt gyorsul majd fel álló helyzetből 100 kilométer/órára.

BMW

A kilencszeres bajnok Loeb 23 év után szakított a navigátorával Hibás használt autót vásároltál? Ezt teheted!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!