hétfő - 2023. October 02.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Dízel generátorokból kaptak áramot az elektromos autók a csúcstalálkozón

2022. február 24. | 12:04

Sikerült rámutatni a villanyautózás egyik gyenge pontjára.

A nemrégiben Lyonban megtartott uniós csúcstalálkozóra az Európai Unió külügyminiszterei és egészségügyi miniszterei zéró károsanyag-kibocsátású elektromos Citroën és Peugeot modellekkel érkeztek. A járműveket azonban dízel generátorokkal töltötték fel, mivel az infrastruktúra elégtelensége miatt nem állt rendelkezésre megfelelő számú elektromosautó-töltő.

Ez rámutat a villanyautózás egyik legnagyobb problémájára, miszerint jelenleg még nem tudják teljes körűen kiszolgálni az elektromos járműveket, macerás megtervezni a hosszabb utakat, még a nagyobb hatótávval rendelkező kocsik esetén is.

Rhone prefektúra szóvivője is megerősítette, hogy azért kellett generátorokat bérelni, mert nem állt rendelkezésre elegendő nagy teljesítményű töltő egy nagyobb elektromos flotta kiszolgáláshoz. Egy nagyobb dízelgenerátor 60 liter gázolaj elfogyasztása mellett ideális esetben 200 kWh áramot termel óránként. Valaki felvetette, hogy a politikusok modern dízelautókkal is furikáztathatták volna magukat, akkor sem szennyezték volna jobban a környezet. Ez persze fel sem merült megoldásként, mert az uniós csúcstalálkozó előtt az elektromos autózásban rejlő potenciált akarták demonstrálni.

A Hyundai újra feltalálta a csomagtérajtót Finomhangoláson esett át a Nissan Leaf

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!